Široki Brijeg

Vratar Soldo tri puta je obranio "zicere"

23.11.2015.
u 07:00

Musa: Momčad koja želi biti prva mora znati održati vodstvo u zadnjih 15 minuta Travnik se pokazao kao momčad koja zna što želi. Domaći su pak igrali nedovoljno dobro za jednu momčad koja želi naslov

Iako je bio potpuni favorit te igrao pred svojim navijačima i vodio 1:0 i 2:1, Široki Brijeg izvukao je protiv Travnika samo "tričavi" bod i izgubio vodeće mjesto na premijerligaškoj ljestvici.

Odlične obrane Solde

Ono "izvukao" više je nego točno jer u sudačkoj je nadoknadi Travnik imao stopostotnu prigodu za pobjedu. Napadač gostiju Feđa Dudić pobjegao je obrani domaćih. Ispred njega je bio samo vratar Antonio Soldo, čija je uloga bila slična ulozi "janjeta pred klanje". No, Soldo je čudesno obranio, kao što je tijekom utakmice to učinio u još dva navrata te tako svojoj momčadi osigurao (barem) bod. Jer, Travnik se nije zatvorio u svoj rov pred šesnaestercem, kao što to obično na Pecari urade gostujuće momčadi, nego je mudrom igrom organizirao brze protunapade.

Gostima na ruku išla kiša

Gostima je na ruku išla i kiša koja je natopila travnjak te činjenica kako su domaći napadači promašili niz prigoda. Na kraju ispada da je veliku pomoć Travničanima dao i "zbunjeni" glavni sudac Mirza Tičić (Sarajevo) koji je donio niz nerazumljivih odluka (neke i na štetu gostiju). Gotovo smo sigurni da će nakon pregleda snimke utakmice Povjerenstvo za suđenje NS BiH Tičiću "odvaliti" najmanje jedan ciklus nesuđenja... - Došli smo igrati protiv jesenskog prvaka, svjesni kako nemamo što izgubiti. Pružili smo dobru igru. Široki Brijeg je imao svoje prigode, mi svoje... Na kraju, mislim kako je rezultat ove utakmice realan, bio je zadovoljan nakon susreta trener Travnika Almir Memić. Drukčijeg je raspoloženja bio trener Širokobriježana Slaven Musa:

- Nisam zadovoljan rezultatom, ali ni našom igrom u većem dijelu utakmice. Željeli smo pobjedu, a ona je izostala... Bilo je tu subjektivnih i objektivnih problema oko prisilnih zamjena. Međutim, momčad koja želi biti prva mora znati održati 2:1 vodstvo u zadnjih 15 minuta. Mi to nismo uspjeli i Travnik je potpuno zasluženo odnio bod s Pecare... Kad su u pitanju zamjene, recimo da je Wagner u 69. minuti šepajući napustio igru. Ne znamo još koliko je teška ozljeda kapetana Širokog Brijega i hoće li konkurirati za nastup u dva preostala kola prije stanke (Vitez u gostima, Sarajevo na Pecari). Bilo kako bilo, izgledi da Široki prezimi na vrhu ljestvice kao vodeći jako su umanjeni. *

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije