ZANIMLJIVA LIČNOST

Vratar Islanda bio je na psihijatriji, napisao je dvije knjige, sada želi postati predsjednik

Björgvin Páll Gústavsson
EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
11.01.2024.
u 18:24

Björgvin Páll Gústavsson vrlo je popularan u svojoj zemlji, s Islandom lovi medalju na Europskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Islanda dobila je posebnu pozornost na ovom Europskom prvenstvu zbog svog vratara Björgvina Pálla Gústavssona (38). Naime, on je osebujna ličnost i vrlo je popularan u svojoj zemlji koja nema ni 400.000 stanovnika.

Islandski mediji pred početak Eura u rukometu prenijeli su informaciju da se Björgvin planira kandidirati za predsjednika zemlje. Izbori su u lipnju, a Gústavsson je već održao nekoliko političkih skupova predstavljajući svoj program. 

- Ima još vremena! Nisam donio bilo kakvu odluku - diplomatski je odgovorio kada su ga pitali hoće li se kandidirati. 

Inače, zadovoljava sve uvjete jer stariji je od 35 godina i državljanin je Islanda.

- Island je zemlja vulkana, a ja sam vulkan na golu! Emocije su neophodne u sportu, one pokreću sve nas na Islandu - rekao je  Gústavsson koji je prije tri godine objavio knjigu u kojoj je govorio o problemima mentalnog zdravlja.

- Knjiga govori o mojoj teškoj prošlosti i borbi koju sam vodio. Trenutno sam na boljem mjestu nego li sam bio. Dok sam bio na psihijatrijskom liječenju odlučio sam da postanem poznat jer bi me u tom slučaju ljudi slušali. I to sam postigao. Björgvin je prošle godine objavio i drugu knjigu pod nazivom “Dijete koje je postalo predsjednik”.

Profesionalnu karijeru započeo je na vratima Frama iz Reykjavika, a kasnije je igrao u Njemačkoj i Danskoj prije povratka na Island gdje brani za Valur.

Oženjen je, ima troje djece, ali i uspjehe s reprezentacijom. Osvojio je dvije medalje na velikim natjecanjima, srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i broncu na Europskom prvenstvu 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?