nogomet

Vodeći Velež na neugodnom gostovanju u Živinicama

lopta
22.09.2018.
u 08:45

Nakon šest kola, više od polovine “federalaca” ima realne izglede boriti se za naslov prvaka. Naime, između 1. Veleža i 9. Čapljine razlika je samo pet bodova, što je relativno lako dostići. Druga je stvar koliko klubovi imaju ambicija i mogućnosti boriti se za naslov i Premijer ligu.

Velež na čelu ljestvice

Trebat ćemo pričekati barem do kraja jesenske sezone, možda i do proljeća. Danas i sutra igra se 7. kolo. Vodeći Velež (14 bodova), bježi dva boda prvom suparniku Olimpiku (12), gostuje kod Slavena (6). Velež je bolji, ali Živiničanima počinje gorjeti pod tabanima, pa će sve učiniti kako bi osvojili tri boda. Olimpik pak igra na Otoci protiv “lampaša” Novog Travnika (2). Vukovi su favoriti, ali Novotravničani sigurno više vrijede nego se čini po bodovnom učinku. Derbi kola kraj Save igraju Orašje i Jedinstvo (po 12 bodova). Jedni i drugi “ucviljeni” su u prošlom kolu, Orašje u Čapljini, Bišćani kući protiv Rudara, pa će se ovaj put pokušati iskupiti... Oboji ne mogu uspjeti, u igri su samo tri boda (dva ako bude neodlučeno).

Za razliku od Orašja i Jedinstva, Vitez i Čapljina (po 9 osvojenih bodova) u 6. su kolu pobijedili. Čapljinci su kući nadigrali Orašje (1:0), Vitez slavio u Visokom (također 1:0).

Vitez blagi favorit

Ovaj put Vitez je kao domaćin blagi favorit. Igman (8) i Bosna (3) u srijedu su igrali i ispali u 1/16 finala kupa. Igman je domaćin, Bosna gost, pa je jasno da su Konjičani u prednosti. Goražde i Bratstvo (po 6) imaju manje bodova nego su to očekivale njihove pristaše. Goražde je domaćin, ali zbog kazne (prekid utakmice protiv Olimpika) mora igrati pred praznim tribinama, pa ovdje gotovo nema domaćinske prednosti. U 6. kolu Zvijezda (11) je doživjela 0:7 “masakr” protiv Veleža u gostima. Pokušat će se dijelom iskupiti protiv Metalleghea (5). Rudar i Tošk (po 10), koji su se u srijedu “trošili” u Kupu BiH (oba prošli) igraju u Kaknju. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije