Borba za ostanak

Vitežani baš i nemaju puno izbora protiv Mladosti

21.10.2017.
u 09:00

 Jasno je i najoptimističnijima da je svaka utakmica za NK Vitez kvalifikacijska, jer položaj na prvenstvenoj ljestvici i bodovni saldo (posljednji 12. s četiri osvojena boda iz 11 susreta), to sugeriraju, sve govore, upozoravaju, zabrinjavaju…

Međutim, utakmica protiv Mladosti u Vitezu ima, mnogi misle, s pravom, presudan karakter za Vitežane. Jer, u slučaju poraza, pa čak i neodlučnog ishoda, Vitez bi se našao, moglo bi se reći, već nakon samo 12 odigranih kola, u bezizlaznoj situaciji. A pobjeda bi ohrabrila, pokazala bi da Vitežani znaju i mogu, da su kadri “biti i opstati”.

“Glava i rep”

- O situaciji u kojoj se nalazimo sve se zna, sve se vidi, a također se zna da nam u goste dolazi Mladost, momčad koja ima “glavu i rep”, kako se zna reći za dobro organiziranu i dobro vođenu momčad. A Mladost je jedno i drugo. Krasi ih borbeni, rekao bih ratnički duh i igra tijekom cijeloga susreta na granici dopuštenog, a ti i takvi elementi našoj momčadi u mnogome nedostaju. Očekujem i tražim od svojih mladića da te elemente i oni pokažu na ovoj utakmici, na našem terenu, pred našim vjernim navijačima. Ima Mladost nekolicinu vrlo kvalitetnih igrača, kao što su nekadašnji igrači Viteza, Isaković i Dilaver te Mišić, Arežina…, ali u tom segmentu, reći ću, ni mi ne zaostajemo. U utakmicu moramo ući maksimalno odlučni i koncentrirani, što nije bio slučaj u prošlom kolu u Bijeljini gdje smo u prvih 12 minuta primili dva gola i već na samom početku izgubili utakmicu. Moramo na terenu biti fanatično borbeni, vjerovati u vlastite snage, “ginuti” i tada očekivani rezultat neće izostati, kazao je, hrabreći i svoje igrače i navijače, uvijek smireni, a odlučni trener Viteza Branko Karačić.

Nemaju vremena čekati

Pred utakmicu protiv Mladosti Karačić je pred novinare doveo dvojicu mladih i vrijednih mladića, Ivana Stanića i Tonija Tipurića, koji radom i trudom zaslužuju povjerenje trenera i sve veću minutažu u igri.

- Mi u ovom susretu nemamo izbora, zaista nemamo. Samo nas pobjeda “drži” u borbi za ostanak u Premijer ligi. Istina, daleko je kraj prvenstva, ali mi nemamo vremena za “čekanje”. Ako budemo pravi, a nema razloga da to ne budemo, uz podršku naših navijača, pozitivan rezultat ne bi smio izostati, kaže Stanić.

Sličnog razmišljanja je i mladi Toni Tipurić:

- Njihov bodovni saldo i položaj na ljestvici sve govori o njima. Međutim, uz sav respekt koji imamo za Mladost, sve to ništa ne mora značiti. Mi smo prošli tjedan vrijedno radili, spremali se za ovaj susret, prihvatili smo neke nove upute našeg trenera, borit ćemo se, dati sve od sebe i vjerujem – pobijediti.

Lijevi bočni Ćosić ima 3 žuta kartona, Vranić je već dulje vrijeme ozlijeđen, dok je Bibić rekonvalescent i teško je očekivati da će naći u prvoj postavi. Eventualni sastav: Tirić, Livaja, Brekalo, Miletić, Tipurić, Šantić, Vuković, Mamić, Đerić, Zukić, Karić.• 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije