Nogomet

Vitez nastavio s popunjavanjem svoje momčadi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
27.01.2016.
u 07:00

Pod čvrstom palicom iskusnog trenera Branka Karačića, nogometaši Viteza vrijedno treniraju za nastavak prvenstva

Premijerligaš Vitez svoje redove popunjava i momčad kompletira u “hodu” te se već sada može reći kako je prijelazni rok za Vitežane završen.

Dolasci

Jer, nakon Bobana Đerića iz zvorničke Drine, Radeljića iz Zrinjskog (posudba), povratnika iz Zrinjskog Ivana Livaje, te Matije Bralića iz Sarajeva, prije četiri dana Vitezu su pristupili ljevokrilni napadač Leo Novak (1995.) iz Zmaja (Makarska) i u nedjelju centarfor Momčilo Mrkajić (1995.) iz Radnika (Bijeljina). Međutim, “nikad ne reci nikad”, moglo bi se reći kada je u pitanju zimski prijelazni rok za Vitežane.

- Informiran sam, a to sam se u ova dva-tri dana već i uvjerio, Vitez je dobro organiziran, s jasnim planovima i ambicijama. Liga je jaka, igra se čvrsto. S maksimalnim angažmanom, nadam se dobrim igrama, želim pomoći svom novom klubu u ostvarenju zacrtanog cilja, a time i svoju karijeru vratiti na uzlaznu putanju. Ciljevi su zahtjevni, ali i ostvarivi. Uostalom, ti ciljevi su me i doveli u Vitez, u klub o kojemu sam čuo samo lijepe stvari, kazao je Leo Novak.

- Stigao sam u Vitez, a još uvijek ne znam hoću li ostati igrač Radnika na posudbi ili igrač Viteza s čistim papirima. Međutim, kada je u pitanju moj angažman na terenu, on nikako neće ovisiti o mom statusu u Vitezu koji će se za dan-dva i definirati. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao svom novom klubu i sebi jer moje su ambicije uvijek “više i bolje”, riječi su Momčila Mrkajića.

Pod čvrstom palicom iskusnog trenera Branka Karačića, nogometaši Viteza vrijedno treniraju, vremenski uvjeti su vrlo teški, ali ne i prepreka za realizaciju planiranog.

Rutinska pobjeda

Odigrali su Vitežani i prvu (od 10 planiranih) pripremnu utakmicu i proteklog vikenda u Zenici, sa 7:0 (Đerić 2, Livančić 2, Kapetan, Đurić i Livaja) su pobijedili županijskog niželigaša Fortunu. Bila je to rutinska pobjeda protiv znatno slabijeg protivnika, ali i utakmica kakva se tržila za prvu provjeru.

- Istina, utakmica s nedoraslim protivnikom ne može biti i mjerilo sadašnje naše snage i dosega, ali se i iz ovakve utakmice mogu izvući određeni zaključci . Momčad je bila rastrčana, “grizli” su, bilo je lijepih akcija, promašenih prilika, ali i lijepih golova, što nikada ne treba podcjeniti bez obzira na snagu protivnika. Zadovoljni smo, planirani cilj, kada je ova utakmica u pitanju, potpuno je ostvaren, kazao nam je Karačićev pomoćnik Jasmin Džidić.

Igrale su sve tada raspoložive snage, dvije momčadi svaka po 45 minuta, a tako će biti i danas (srijeda) u Zenici protiv susjeda Čelika. “Tek u drugom dijelu priprema, tamo negdje od 10. veljače u Čitluku, forsirat ćemo momčad koja bi mogla i trebala startati u prvom proljetnom susretu protiv Veleža u Vitezu. A to će biti oni igrači koji se, kroz pripreme, igrom i zalaganjem na pripremnim utakmicama, izbore za startnu postavu, mjesto među osamnaestoricom već za susret s Veležom, poručio je Branko Karačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije