Otvorena Liga mjesnih zajednica općine Grude i Sportski centar Grude

Više od 200 djece ispisalo "Grude" u povijesnom danu, fokus na mladima i zajedništvu

25.07.2023.
u 16:00

Pregršt uzbuđenja bilo je na otvaranju terena na kojem će se ove godine igrati završnica Lige Hercegovine

Svečano je u ponedjeljak bilo u Grudama, gdje je otvorena Liga mjesnih zajednica općine Grude, a s njom i Sportski centar Grude, sportski kompleks iznad duhanske stanice koji je počeo igralištem na kojem će se igrati i Liga Hercegovine, a nakon te futsal manifestacije, kreće izgradnja tribina i novih igrališta koja će služiti dugoročno za razna natjecanja kao i rekreaciju, piše Večernji list BiH. Posebno ponosan na sve ovo što se radi bio je grudski načelnik Ljubo Grizelj, poseban naglasak stavio je na mlade i na zajedništvo koje nas u ovim izazovnim vremenima mora krasiti.

Uređenje Gruda

- Ja sam danas uistinu radostan i ovo je dio tog uređenja središta Gruda koje smo ranije započeli, a koje se u ovom trenutku odvija u punom kapacitetu. Strojevi su na našim obilaznicama, pravimo prsten oko ovog središta, a i ono se postupno uređuje. I da se nadovežem na našeg voditelja Željka Andrijanića, upravo ste vi djeco bitni u ovoj priči jer ovo igralište gradimo za vas i ono ostaje za vas i za sve buduće naraštaje - kazao je prvi čovjek općine koja je u posljednje vrijeme postala veliko gradilište. Voditelj programa Andrijanić podsjetio je na igralište kod srednje škole u Grudama, gdje se desetljećima pisala povijest, jer je to kultni teren, što nitko ne može izbrisati, a novi teren je istaknuo kao središnju figuru općine, s jednim, posebnim naglaskom na mlade. - Može ovaj teren biti prijeđen zlatom, ali ako se nema tko baviti sportom, onda to ništa neće vrijediti. Stoga, vi djeco, najvažnija ste poruka ovogodišnje lige mjesnih zajednica i od vas ovisi hoće li se ovdje igrati nogomet ili bilo koji drugi sport, ili će ovo postati parkiralište, smetlište ili nešto treće što nema veze s onim čemu je namijenjeno. Bez sportskih aktivnosti, bez fizičkih aktivnosti, nema zdrave zajednice - kazao je. Grudski župnik fra Stanko Pavlović izmolio je blagoslov za sve igrače, navijače, sudionike sportskih događanja koja će se ovdje održavati, da ih bude što više i da u najboljem redu sve prođe. Na središtu igrališta izišlo je više od 200 djece koja su svojim tijelima ispisala Grude za milenijsku fotografiju. Zatim su uslijedili nogometni spektakli.

 

Kod seniora je bilo posebno zanimljivo jer su u prvoj utakmici na teren izišli Grude Zapad i Pocrte. Zapad je branitelj naslova i treći s Lige Hercegovine, a pocrtanska dominacija davno je već opjevana u tekstovima kroničara, međutim iako su prvi veliki favoriti, ni Pocrte se nisu predavale. Završilo je 5:2 za Grude Zapad, a Šimun Zorić i Nikola Kozina pokazali su klasu koja s godinama ne blijedi. Naprotiv, vic u nogama, ono zbog čega se i gleda nogomet, još ljepše izgleda na terenu. Vrijedi istaknuti gol Ivana Šimunovića koji je s velike udaljenosti proparao mrežu Gabrijela Šimića, jednog od najboljih golmana lige koji je i na početku nove sezone sve zaustavljao, no ovo je bilo snajperski naciljano. Drugu utakmicu igrali su Donji Mamići i Dragićina. Mamići bez Ivana Icka Leke, a na utakmici im se ozlijedio i Tomo Palac, a Dragićina desetkovana sa svih strana. Međutim, bila je to solidna predstava u kojoj su s jedne strane Frano Alpeza četverostruki strijelac, a s druge Vinko Palac i Ivan Leko, sa suigračima davali sve od sebe. Završilo je 6:4 za Mamiće koji nisu na razini 2021. kad su bili prvaci, no ako se Icko, trenutno jedan od najboljih igrača turnira po Dalmaciji, priključi, onda se i dalje može sanjati.

Sraz "vječnih" rivala

Posljednju utakmicu igrali su stari znanci Sovići Donji i Drinovci. Iako su prognoze išle na stranu Sovića, koji su spoj mladosti i iskustva, Drinovci su pokazali više želje za pobjedom, a i široka klupa davala im je prednost nad osjetno umornijim protivnicima. Drinovci su slavili 4:1, a Milodrag Tomas s 2 gola pokazao je da još ne razmišlja o malonogometnoj mirovini, već ljestvicu pred "vječnim" rivalima i susjedima podiže još više. Igrane su i dvije juniorske utakmice, a po tri boda upisali su Gorica Sovići nakon pobjede nad Tihaljinom i Ružići nakon pobjede nad Pocrtama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?