Zrinjski - Vitez (17 sati)

Vinko Marinović: Završnica je prvenstva, najvažnije je da osvojimo nova tri boda

23.04.2016.
u 07:00

Danas će mostarski Zrinjski, aktualni lider Premijer lige BiH, u sklopu 26. kola tekućeg prvenstva na svom travnjaku ugostiti momčad Viteza.

U prvom dijelu prvenstva momčad koju vodi nekadašnji trener plemića Branko Karačić pobijedila je na svom travnjaku favorizirani Zrinjski minimalnim, 1:0 rezultatom. Današnja utakmica se igra s početkom u 17 sati, a jučer je tim povodom u prostorijama HŠK Zrinjski održana redovita konferencija za medije.

Tri boda su najvažnija

Uz trenera Vinka Marinovića, novinarima je na raspolaganju bio Goran Zakarić. - I ova utakmica, kao i sve prijašnje, jako je bitna za nas. Najvažnije je da uspijemo u svojoj nakani, a to je da osvojimo nova tri boda jer, evo, završnica je prvenstva i samo pobjedom ostajemo na ovom mjestu gdje smo sada. Utakmica je svakako važna i za Vitez, koji se bori za ostanak u društvu najboljih, ali Vitez koji nas je porazio u prvom dijelu prvenstva i za koji im želimo uzvratiti, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica, kazao je šef stručnog stožera mostarskog kluba Vinko Marinović.

Slijede odlučujuće utakmice

Na novinarski upit koliko je Zrinjski bliže naslovu prvaka u odnosu na situaciju do prošlog kola kada je bodovno bio izjednačen sa Slobodom, Marinović kaže:

- U svakom slučaju smo bliži jer je sada razlika tri boda. Do kraja je još pet utakmica koje su izuzetno važne za sve i tek sada, što se kaže, prvenstvo se zakuhalo, tek sada slijede odlučujuće utakmice i za titulu prvaka i za nastup u Europi, istaknuo je Marinović.

- Nadam se osvajanju tri boda koja bi nam olakšala put prema naslovu prvaka. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja nas je porazila u prvom dijelu sezone, ali uz maksimalnu borbenost i zalaganje svih igrača vjerujem da ćemo na kraju slaviti pobjedu, poručio je Goran Zakarić.

Novinarima nije ostalo nezamijećeno kako je forma veznjaka Zrinjskog u uzlaznoj putanji, u tri posljednje pobjede Zrinjskog Zakarić je postigao sva 4 gola: - Došao sam na svoju razinu, iako uvijek može bolje. Protiv Viteza ne moram ja dati gol, bitno je da svi mi damo maksimum i da ostvarimo cilj, a to je pobjeda, zaključio je Zakarić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije