KAOS U ATENI

VIDEO Početak nereda: Objavljena nova snimka napada u Grčkoj

sukobi u ateni
Stelios Stefanou/EUROKINISSI
10.08.2023.
u 21:18

Jučer je grčko javno tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna.

U grčkim medijima pojavila se nova snimka nereda koji su se dogodili u ponedjeljak navečer u Grčkoj gdje je Dinamo trebao igrati utakmicu protiv AEK-a. Nakon što je u neredima ubijena jedna osoba, susret AEK-a i Dinama, koji se trebao održati u utorak, je odgođen.

Novu snimku nereda donosi portal Mega, a na njoj se može vidjeti kako trči velika skupina osoba dok iza njih lete baklje. Na snimci se vidi i kako veliki broj osoba u rukama drži letve.

Mediji pišu kako snimka prikazuje trenutak napada huligana na navijače i građane izvan stadiona AEK-a u Ateni i to neposredno prije nego je smrti Michalisa Katsourisa. Snimku možete pogledati OVDJE

Sutra bi trebalo početi saslušanje uhićenih i to pred trojicom grčkih istražitelja. Ročište bi trebalo početi u popodnevnim satima, a očekuje se da će završiti u nedjelju. Pred svakog istražitelja navijači bi trebali izlaziti u grupama od 10 do 12 ljudi. 

Jučer je grčko javno tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna. Kaznena djela s kojima se okrivljenici suočavaju su ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva. Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene i u pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji.

Policija je suzila krug osumnjičenih za ubojstvo 29-godišnjeg navijača na 13 ljudi - devetoricu Hrvata, trojicu Grka i Albanca. Razlog tome su materijalni dokazi u obliku snimki nadzornih kamera, materijala pronađenih u njihovim mobitelima, ali i ono puno bitnije – tragova DNK koji su pronađeni na noževima, bokserima, palicama, letvama, kamenju i ostalom što je korišteno u sukobima navijačkih skupina. Nakon što je to obavljeno krug osumnjičenih sužen je na spomenutih 13 osoba, a glavni osumnjičeni među njima je, prema navodima grčkih medija koji se pozivaju na izvore bliske istrazi, 27-godišnji navijač Panathinaikosa, otprije poznat policiji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije