na sjeveru Srbije

VIDEO Hrvat spriječio tragediju poslije teške prometne nesreće i herojskim činom spasio živote

Screenshoot
29.03.2023.
u 17:12

Josip Čalušić rođen je u Splitu, a u karijeri je nastupao za zagrebački Dinamo i Lokomotivu

Hrvatski nogometaš Josip Čalušić i četiri suigrača TSC-a iz Bačke Topole postali su junaci dana na sjeveru Srbije kojeg su pogodile žestoke vremenske nepogode. Pri povratku s treninga petoricu nogometaša tamošnjeg prvoligaša, zatekao je užasan prizor na cestama. Zbog pješčane oluje dogodio se lančani sudar, a oni su, srećom, pravovremeno smanjili brzinu i izbjegli sudar u kojem je sudjelovalo 12 automobila. 

Kada je kamion naletio na automobil vidjeli su da je vrag odnio šalu pa su odlučili hitno reagirati i tako spriječiti još veću tragediju.  Izašli su iz svog auta i hrabrim potezom spriječili još veću tragediju. Potrčali su prema nadolazećim automobilima i upozoravali ih da moraju usporiti kako ne bi došlo do još većih problema.

 

 

- Vraćali smo se s treninga kada se u blizini Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine, koji je bio toliko gust. Kroz oblak prašine pokušali smo se probiti na drugu stranu ceste, kada je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio posred ceste. Tada smo sišli u kanal i probili se na drugu strane ceste, gdje je vidljivost bila dobra. Primijetili smo da se drugi automobili približavaju, da nisu svjesni da je ispred njih sudar. strčali smo iz auta i počeli smo ih zaustavljati. Nakon toga smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude jesu li dobro - ispričao je kapetan TSC-a Goran Antonić za portal Mozzart Sport.

Osiim Antonića i Čalušića, u automobilu su još bili Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije