'DA ZAIGRAM ZA REPKU'

VIDEO Borio se na nagradnim natječajima, a sada igra za Vatrene i ostvaruje svoj san

Luka Stanzl/Pixsell
24.06.2021.
u 20:18

Sedam godina kasnije, marljivi, uporni, beskompromisni Josip Juranović zaigrao je za Hrvatsku na Europskom prvenstvu, zajedno s Mateom Kovačićem

Josipu Juranoviću se upravo doslovno ostvaruje dječački san o igranju za hrvatsku reprezentaciju. Na YouTubeu pronašli smo videozapis iz ožujka 2014. o svojevrsnom natječaju 30 najboljih zagrebačkih nogometaša od 18 do 22 godine za profesionalni ugovor, pod nazivom Nike Chance.

Nagrada za pobjednika bio je odlazak u London na skup najboljih svjetskih amatera. Šef žirija bio je Velimir Čarapina, a završnoj utakmici na stadionu u Veslačkoj ulici prisustvovali su reprezentativci Mateo Kovačić i Mario Mandžukić te tadašnji izbornik Niko Kovač.

– Sreće ima samo onaj tko marljivo radi. A uzdate li se samo u sreću, nema uspjeha! – kazao je tada Kovač postrojenim mladim zagrebačkim nogometašima.

Odmah potom, šef žirija proglasio je pobjednika: 18-godišnjega igrača Dubrave Josipa Juranovića! U TV prilogu odmah je bilo najavljeno kako Josip vrlo brzo putuje u London na finale natječaja.

– Očekujem sve najbolje, i ako Bog da, jednom u repki igrati – govorio je uzbuđeni Juranović toga 4. ožujka 2014. godine. Sedam godina kasnije, marljivi, uporni, beskompromisni Josip Juranović zaigrao je za Hrvatsku na Europskom prvenstvu, zajedno s Mateom Kovačićem, nogometašem u kojega je 2014. godine na treningu u Veslačkoj gledao kao u Boga.

Pogledajte mladoga Juranovića OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?