Pecara

Veznjak Damir Zlomislić otišao u bjeloruski Shakhtyor Soligorsk

15.06.2017.
u 10:00

Usprkos velikim vrućinama, nogometaši Širokoga Brijega naporno i redovito treniraju u svom kampu na Blatu. Od utorka rade izjutra i poslije podne, a vrijeme između dva treninga provode u svojevrsnoj karanteni, u hotelu Park.

Za sada samo odlasci

Što se tiče promjena u igračkom kadru Širokog Brijega, za sada su se redali samo odlasci, pa su Pecaru napustili Antonio Soldo, Slavko Brekalo, Boris Pandža, Ivan Sesar, Luka Juričić i Antonio Repić. Od jučer bivši je postao i ponajbolji igrač proljetne polusezone, 196 centimetara visoki “srednjak” Damir Zlomislić, koji nam je rekao:

- Sve sam dogovorio sa Shakhtyorom Soligorskom, bjeloruskim prvoligašem. Putujem ujutro. U Soligorsku prije potpisa još trebam obaviti liječnički pregled, a tu ne bi smjelo biti nekih problema. Znam u kakav klub dolazim, pričao mi je Dražen Bagarić, bivši napadač RNK Split, koji tamo igra.

Zlomislić će raskinuti sa Širokim Brijegom, a klub dobiti određenu odštetu od Bjelorusa. Recimo kako su se Širokobriježani dva puta susreli sa Shakhtyorom u Europi, u pretkolu Lige prvaka 2006. /07. i oba puta slavili po 1:0. S prvom momčadi trenira šest dosadašnjih juniora: Martin Zlomislić, Toni Nikić, Ivan Milićević, Mateo Marić, Bože Vukoja i Stipe Jurić. Novo ime za sada je samo Luka Grubišić, bivši nogometaš Splita.

Pripremne utakmice

Na pitanje kada će se konačno pojaviti pojačanja (ili barem “osvježenja”), nismo dobili nikakav konkretan odgovor. Široki je Brijeg dogovorio pripremne utakmice s Vitezom i Željezničarem. Ali, susret s Vitezom planiran za 18. lipnja otkazan je, jer Vitežani nešto kasnije počinju pripreme, pa na Pecari traže novog protivnika. Susret protiv Željezničara igrat će se 23. lipnja u Tomislavgradu.

U ponedjeljak će na Pecari saznati ime novog protivnika u 1. pretkolu Europske lige (prvi susret se igra 29. lipnja, uzvrat 6. srpnja). Očekivati je nekoga jakog, jer Široki Brijeg u “bubanj” ulazi u ulozi nenositelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije