sportska perjanica općine

Veslački klub Rama uspješno radi na utemeljenju novih klubova

08.10.2020.
u 20:21

Po mnogo čemu jedinstven, Veslački klub Rama prošlog je vikenda, uz Veslački savez Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo kulture i sporta i općinu Prozor-Rama, bio organizator 8. tradicionalne veslačke regate “Lake to lake Green Tourism” na Ramskom jezeru.

Manji broj natjecatelja, ali...

Zbog pandemije koronavirusa ove godine nastupio je manji broj veslača i klubova nego ranije, ali ih je ipak sudjelovalo oko 70, što nimalo nije umanjilo draž i atraktivnost ove sportske manifestacije. Organizatori ovog veslačkog natjecanja mogli su bili zadovoljni.

- Prvi put nastupili su i veslači Veslačkog kluba Ustirama, koji je inače utemeljen ove godine na Jablaničkom jezeru na inicijativu našega kluba, Veslačkog kluba Rama.

U Veslačkom klubu Ustirama trenutačno su aktivna 24 mlada veslača i veslačice - kazao nam je Filip Šimunović, trener u VK Rama, trenutačno i jedan od trenera u novom VK Ustirama:

- Uz ova dva kluba, nastupili su i veslači Veslačkoga kluba Neretvanski gusar iz Metkovića te veslači Veslačkog kluba Zagreb. Domaći su veslači i veslačice imali najviše uspjeha na natjecanju - dodao je trener Šimunović.

Klub iz Rame radi na popularizaciji ovog sporta. Cilj je pomoći osnivanje još nekoliko klubova.

- VK Rama pokušava da se diljem BiH utemelje novi klubovi jer preduvjeti već postoje. Trenutačno radimo na utemeljenju veslačkih klubova u Jajcu, Jablanici i u Mostaru, u suradnji s mostarskim Sveučilištem. Nakon toga uslijedilo bi utemeljenje Federalnog veslačkog saveza. U Republici Srpskoj postoji entitetski savez i Veslački savez BiH, koji je “krnji” bez Federalnog saveza - rekao je Šimunović.

Radić nastupa na EP-u

- Poduzimamo i druge aktivnosti. Troje naših članova (Mijo Fofić, Jure Bešer i Ivana Radić) lani je nastupilo u Beogradu na Balkanskom veslačkom prvenstvu. Za početak solidno – nitko nije bio posljednji... Ivana Radić trebala je 26. rujna nastupiti na Europskom prvenstvu u Beogradu, ali je morala odustati zbog korone.

Uskoro ćemo nastupiti na regati u Metkoviću, a planiramo i niz aktivnosti za sljedeću godinu - zaključio je Filip Šimunović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?