hrvatski izbornik u problemima

Veliki udarac za Dalića! Stiže zabrana iz Italije: Ostao je bez Brozovića, Perišića i Badelja?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.11.2020.
u 20:50

Udarne vijesti za Hrvatsku stižu iz Italije. Zbog pogoršanja situacije oko korona virusa, lokalne zdravstvene vlasti zabranile su odlazak nogometaša na reprezentativna okupljanja, javljaju talijanski mediji!

Nakon Fiorentine, ni igrači Intera, Genoe, Sassuola, Rome i Lazija ne smiju napustiti klubove što znači da bi hrvatski izbornik Zlatko Dalić za nadolazeće utakmice hrvatske reprezentacije mogao ostati bez Ivana Perišića, Marcela Brozovića i Milana Badelja!

Sve je započelo ranije u nedjelju kada su lokalne zdravstvene vlasti Firence zabranile Fiorentini da pusti svoje nogometaše na reprezentativne obveze. U dodatku zabrane stoji da igrači ne smiju napustiti ni grad, kamo li otputovati u drugu državu, piše 24sata.hr. 

Činilo se da će stati na lokalnoj odluci jedne talijanske regije, no ubrzo su uslijedile nove direktive diljem sjevera zemlje.

Tako su kasnije u nedjelju popodne ostale lokalne zdravstvene vlasti odlučile da i nogometaši Intera, Sassuola, Genoe, Rome i Lazija moraju ostati u svojim klubovima/gradovima te ne smiju doći na okupljanja reprezentacija.

To znači da je odluka zahvatila i hrvatsku reprezentaciju i prema zabranama iz Italije nadolazeće susrete Lige nacija protiv Švedske (14.11.) i Portugala (17.11.) te prijateljske s Turskom ranije (11.11.) možda ćemo morati igrati bez glavnih karika.

Ipak, iz HNS-a uvjeravaju da je sve u redu i da do problema ne bi trebalo doći.

- Hrvatski nogometni savez upoznat je s ovom situacijom, radimo na tome i vjerujemo da će nam se svi igrači priključiti u Istanbulu po planu - kratko je poručio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Pojedini mediji na Čizmi navode da će za igrače Intera biti organizirani letovi privatnim zrakoplovima kako bi se ipak mogli staviti izbornicima na raspolaganje.

Zabrane iz Italije pogodile su i ostale reprezentacije pa su tako prema posljednjim informacijama sljedeći igrači upitni za svoje nacionalne vrste, a među njima nema reprezentativaca Švedske, Turske i Portugala:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije