Za kraj jeseni...

Veliki derbi Čapljinki i Mostarki

odbojka
12.12.2015.
u 07:00

Uz regionalni prestiž, utakmica ima i rezultatsko značenje, Čapljinke bi pobjedom istaknule kandidaturu za drugo mjesto

U dvije od četiri skupine federalne Superlige, južnoj odbojkašica i sjevernoj odbojkaša, prvi dio sezone završava tek ovoga vikenda. U južnoj skupini u središtu pozornosti je novi hercegovački derbi Čapljina - Mostar.

Prestiž

Uz regionalni prestiž, utakmica ima i veliko rezultatsko značenje, Čapljinke bi pobjedom istaknule kandidaturu za drugo mjesto koje će Mostarke nakon pobjede protiv širokobriješkog Smeča sigurno ljubomorno čuvati. Utakmica će biti i ispit za trenerice Ilijanu Dugandžić, bivšu hrvatsku reprezentativku, te Maju Jonjić koja predvodi Mostarke. Nema sumnje da će i čapljinska dvorana u nedjelju od 17 sati biti dobro popunjena jer je ženska odbojka sve popularnija.

Bit će zanimljivo i u Širokom Brijegu gdje ekipi Smeča u goste dolazi probuđeni sastav Igmana, dok su u ostalim susretima Novi Grad i Goražde izraziti favoriti na svojim domaćim susretima u ovom kolu.

Parovi 10. kola federalne Superlige odbojkašica, južna skupina, Čapljina – Mostar (17), Smeč – Igman (17), Novi Grad – Troglav (12), Goražde – Troglav (14). Sve utakmice igrat će se u nedjelju, 13. prosinca.

Kraj polusezone važan je i za odbojkaše Napretka iz Odžaka koje putuju u goste sve boljoj Slobodi.

Nema kalkulacija

Za Napredak nema kalkulacija, samo pobjeda jamči opstanak na vrhu. Utakmica kod Slobode zapravo će najbolje i dati odgovor na pitanje zaslužuje li Napredak igrati u ovom stupnju natjecanja. Kao i uvijek, teren je najbolje mjerilo za puno stvari u sportu.

Parovi 10. kola federalne Superlige odbojkaša, sjeverna skupina, Lukavac – Balegovac (14), Bosna – Srednjoškolac (17), subota, 12. prosinca, Sloboda – Napredak (16), Galeb – Maglaj (15), nedjelja, 13. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?