Košarka

Velika borba za doigravanje, ali i za ostanak u ligi

BiH,14.02.15 Mostar,Dvorana Bijeli brijeg  Prvenstvena utakmica,  Zrinjski - Siroki  74:55  Photo:Stojan Lasic
05.04.2016.
u 11:00

Ostala su još tri kola do kraja ligaških natjecanja u Ligi za prvaka i u Ligi za ostanak. U Ligi za prvaka do posljednjeg kola vodit će se velika borba koje će se tri momčadi uz Igokeu plasirati u doigravanje, a čini se da će se još veća borba voditi za ostanak u prvoligaškom društvu.

U Ligi za prvaka Igokea, prema očekivanju, ima maksimalni bodovni učinak, dok preostalih pet momčadi, od koje će tri nastaviti doigravanje, imaju realnih izgleda uključiti se u završnu borbu za prvaka. Mladost iz Mrkonjić Grada nalazi se na drugom mjestu i još nije osigurala doigravanje, premda ima dvije pobjede više od Leotara i Širokog, koji s dvije pobjede dijele trenutačno posljednje mjesto. U Ligi za ostanak, jedino Bošnjak može biti miran u preostala tri kola i ne mora strahovati hoće li ostati u prvoligaškom društvu. Sve ostale momčadi nisu sigurne i morat će uložiti maksimalan napor kako bi ostale u prvoligaškom društvu. Trenutačno u najgoroj poziciji su Student i BN Basket koji dijele posljednje mjesto, a ispred njih s pobjedom više su bodovno poravnati Zrinjski, Sloboda i Građanski.

Inače, završnica košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice igrat će se u Zenici 9. i 10. travnja.

Završnicu kupa izborile su, uz domaćina Čelik, još Play Off iz Sarajeva, Orlovi iz Banje Luke i Mladi Krajišnik. Prvoga dana u polufinalnim susretima sastat će se s početkom u 17 sati Play Off i Orlovi, a u 19.30 sati igrat će Čelik i Mladi Krajišnik. Finale je na rasporedu 10. travnja s početkom u 18 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije