Nogomet

Veležu i Olimpiku ostaje samo “pokupiti bodove”

04.05.2019.
u 08:15

I ovo kao i prošlo kolo Prve nogometne lige FBiH ne bi trebalo donijeti nikakve nedoumice ni iznenađenja, barem kada su u pitanju rezultati dva vodeća kluba s ljestvice. Velež (58 bodova) gostuje, ali kod već prežaljenoga Novog Travnika (15). Nogomet jest nepredvidiva igra, ali očekivati bilo što osim sigurne pobjede Mostaraca više je ludost nego hrabrost.

Podrška neće izostati

U ovom slučaju ni domaći travnjak neće igrati nikakvu ulogu jer veću podršku s tribina imat će Velež nego Novotravničani. Što se tiče uloge favorita, Olimpik (57) će je imati protiv Čapljine (30) isto kao Velež u Novom Travniku. Čapljincima, inače ,gori pod nogama glede ostanka, ali bodove će morati tražiti negdje izvan Otoke. Uz Novi Travnik, i Bosna (12) nema izgleda izbjeći selidbu. Momčad trenera Ive Ištuka putuje u Gradačac na izlet, jer Zvijezda (37) je za Visočane prejaka...

Tešanjcima “svejedno”

Tošk (40) je vjerojatno jača momčad od Igmana (30), ali Tešanjci nemaju posebnih ambicija. Niti imaju izgleda u borbi za naslov niti strahuju od selidbe u niži stupanj. Baš takvi su dobrodošli Konjičanima, kojima sve osim tri boda znači neuspjeh. Metalleghe (32) je u odličnoj situaciji u odnosu na ostale kandidate za ispadanje. Domaćin je na svom Mračaju protiv Bratstva (35), kojemu će do kraja biti dovoljno osvojiti samo bodove kući za siguran status... Goražde (33) teško gubi bodove uz Drinu, pa je očekivati da Jedinstvo (36) isprate kući s “obilnom porcijom” u mreži. Goraždani su kolo ranije u Čapljini u 85. minuti vodili 3:1, ali su ipak poraženi s 3:4, pa će se danas nastojati “oprati” zbog toga poraza pred svojim pristašama. Vitez i Slaven (po 29) susjedi su na ljestvici i podjednako ugroženi. Pobjednik će i dalje strahovati, poraženi upasti u glib iz kojega će se do kraja teško izvući.

Rudar (36) nakon teškog 0:4 poraza u Vrapčićima opet gostuje. Nakon puta na jug, Kakanjci će danas na sjever, u goste Orašju (34). Rudar ima dovoljnu zalihu bodova, Orašje baš i ne, pa mu treba pobjeda za ulazak u mirnu završnicu prvenstva. Sve utakmice 25. kola igraju se u 17 sati. Sedam ih je zakazano za danas, osim susreta Olimpik - Čapljina (nedjelja, 17 sati). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije