PREMIJER LIGA BIH

Velež svladao Mladost u Doboju kod Kaknja i prekinuo niz utakmica bez pobjede

19.09.2020.
u 18:41

Nogometaši mostarskog Veleža slavili su danas u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 2:1 i tako su prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede.

Nakon 1:1 na Koševu protiv Sarajeva, Velež je remizirao u Mostaru s Tuzla Cityjem (1:1), a potom je poražen na gostovanju kod Olimpika rezultatom 2:1. Taj negativan niz za Velež prekinut je pobjedom na gostovanju kod ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, ali je u trećoj minuti veliku prigodu propustio Alić. Samo tri minute kasnije Radović je na drugoj strani pogodio vratnicu. Prijetili su potom i Mulić na jednoj, odnosno Hiroš na drugoj strani, ali su mreže mirovale sve do 39. minute.

Prvi su se radovali Veležovci. Nakon igranja rukom u šesnaestercu domaćih Peljto je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Fejsal Mulić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Velež.

U nastavku je ponovno bilo dosta uzbuđenja. Prvo je sjajan pokušaj Radovca zaustavio Bukvić, kako bi na drugoj strani Vazda pogodio vratnicu. Domaćin je izjendačio u 63. minuti susreta, a strijelac je bio Nikolić.

Uslijedili su napadi Veleža, ali je Bukvić danas odlično branio. Mladost je ipak kapitulirala u 77. minuti susreta. Nakon vratnice Mulića odbijenu loptu u mrežu je poslao Radovac. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Velež.

Velež je sad peti sa 12 osvojenih bodova, dok je Mladost deseta sa sedam osvojenih bodova nakon osam odigranih susreta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije