Marin Čilić osvojio je US Open, a ekipa Večernjeg lista večeras je u Međugorju

Svakodnevne molitve Gospi za Marinov uspjeh uslišane su!

Čilićevi
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/3
08.09.2014.
u 16:35

Za finalni meč zainteresirale su se i brojne medijske kuće iz BiH i susjednih zemalja, a Japanci su poslali posebnu ekipu da izvještava s praćenja finala iz Čilićeva doma.

Marin Čilić ušao je u sportsku besmrtnost! Popeo se na Mount Everest kako je to figurativno rekao njegov trener, sjajni Goran Ivanišević!

A u Međugorju, Zagrebu i New Yorku ekipa Večernjeg lista danonoćno je radila i donosila stalno svježe informacije vezane za Marina Čilića.

Ekipi Večernjeg lista u BiH i portala Vecernji.ba najbliže je Međugorje, rodno mjesto Marina Čilića odakle reportažu rade Večernjakovi novinari i fotoreporteri.

Međugorje je bilo okupano kišom, no jako grmljavinsko nevrijeme nimalo nije smetalo pripremama za praćenje najvećeg sportskog uspjeha mladog međugorskog tenisača Marina Čilića koji će igrati meč karijere, finale US Opena.
 
Posebni pršut

- Nama kiša ne smeta, navikli smo i na gore, samo da Marinu ne omete koncentraciju u finalnom meču i osvajanju prvog Grand Slama u karijeri. Na vezi smo svako malo, iako mu ne želim smetati, više razgovaram s drugim sinom Milom koji je uz Marina u New Yorku. On mu je velika podrška i kao brat i kao trener, jako su emotivno povezani od malih nogu, poznaju se u dušu, a kako je i Mile izvrstan tenisač slažu se i tako - govorio nam je tijekom dana Marinov otac Zdenko. Brojni Marinovi sumještani odavno za Marina imaju parolu : I ovaj put idemo do kraja! U Marinovu domu u naselju Krstine pripremali su jučer popodne prostor i mjesto za više od 150 navijača, sve je bilo spremno za finale s Nishikorijem.

Marinov stric Ivan malo je pomagao oko videoprojektora, malo rezao pršut koji se posebno čuvao za tu prigodu.

- Do posljednjeg trenutka nismo znali ima li na HTV-u prijenosa – govorio je ujutro stric Ivan.

Brojni hodočasnici iz Italije, Slovačke, Poljske, Irske, Amerike, svi odavna znaju da je Marin iz Međugorja. Najpopularnije mjesto je kafić “Pitoma drača” gdje se slavilo i Marinov juniorski uspjeh u Roland Garrosu u Parizu 2005 godine. Sve je bilo spremno i u “Gardensu”, “Villi Regini”, “Cultu”, “Orbisu”... Marinovu ocu Zdenku su prije dva dana, kada je častio za sinov ulazak u finale, govorili: Dao Bog da u utorak imaš još veći trošak, a ne kao sad nakon što je Marin razbio Federera.

A Marinov otac otkrio je:

– Molili smo svakodnevno Gospu za Marinov uspjeh.

Za taj finalni meč zainteresirale su se i brojne medijske kuće iz BiH i susjednih zemalja, a Japanci su poslali posebnu ekipu da izvještava s praćenja finala iz Čilićeva doma.

Marinovi roditelji ponose se svojim sinom, ponose se i svojim drugim sinovima. Nakon mnogo godina odricanja, kažu; “sve smo to zajedno napravili i sad je došao trenutak da zajedno slavimo”. Sigurni su u Marinove kvalitete i trenera Gorana Ivaniševića koji je napravio pravo čudo s Marinom.

Zvonjava mobitela

Svakih nekoliko minuta zvonili su mobiteli, javljali su se prijatelji iz cijelog svijeta, čestitali na plasmanu, ali i bodrili ih. Iz New Yorka se na naš redakcijski email javila i Marijana Herceg koja je jako razočarana jer zbog posla ne može pratiti finale.

– Ovdje u New Yorku se svi jako ponosimo Marinom, mi Hrvati pogotovo, a i Amerikanci, jer vidjeli su kako je s lakoćom razbio Federera. Prekjučer sam bila na ženskom finalu, a jučer je išao moj sin. Ja, nažalost, nisam mogla. Ozračje je bilo fantastično, ponosim se Marinom, to je moj Hercegovac, ja sam iz Ljubuškog, a on iz Međugorja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije