Široki se vratio iz Kazahstana

Već počela groznica za uzvrat protiv Aberdeena

09.07.2017.
u 10:30

Zadovoljni, ali umorni nakon što su od utorka u 13 sati na putu do Almatyja u Kazahstanu i nazad prevalili punih 10.000 km, nogometaši Širokoga Brijega odmah su po izlasku iz autobusa na Pecari otišli na travnjak. Ne da “napasu oči” gledajući uredno ošišanu travu, nego da odrade jednosatni relaksacijski trening iako je bilo blizu ponoći! Skupina znatiželjnika s tribina je gledala kako trener Goran Sablić i pomoćnici, osobito kondicijski trener Damir Crnjac, “muštraju” igrače u noćnoj tišini pod upaljenim reflektorima.

“Udrvenili” se od sjedenja

Hm, pomislili smo kako stručni stožer Širokoga na malo čudan način “časti” nogometaše za dobru igru i još bolji rezultat protiv Ordabasyja (0:0) koji im je omogućio prolaz u 2. pretkolo Europske lige. Ali, Sablić je objasnio: - Malo smo se “udrvenili” od sjedenja u zrakoplovima, na kraju i u autobusu od Dubrovnika do Pecare. Idemo se razgibati. Pa, 21 sat u komadu nismo spavali. Bolje je sad odraditi jedan trening pa imati potpuno slobodnu subotu za odmor i osvježenje. A onda ćemo u nedjelju i ponedjeljak trenirati jer već u četvrtak igramo u Škotskoj, u Aberdeenu, što znači da nas sve čeka novi više od 2000 km dugačak let na sjeveroistok Velike Britanije - kaže Sablić. - Ne mislimo se zaustaviti nakon Ordabasyja, možemo preskočiti i Škote - kaže vratar Luka Bilobrk koji je protiv Ordabasyja odlično odradio zadaću zaustavivši nekoliko pokušaja Kazahstanaca da zatresu mrežu Širokog.

U srijedu čarterom za Škotsku

Jutro nakon utakmice sastao se Upravni odbor kluba kako bi razradio varijante puta u Škotsku. Postoji više opcija kako i kada putovati. No, čini se kako će Širokobriježani na put u srijedu, čarter letom. Stručni stožer razmišlja kako pronaći što više informacija o Aberdeenu, jednom od najjačih klubova s kojim se Široki u povijesti Uefinih kupova susreo u Europi. Sparta, Basel, Austrija, Sturm, Udinese, Bešiktaš i drugi imaju veliki ugled, a svi su jednom ili više puta igrali u skupini Lige prvaka. Ali, samo je Aberdeen osvojio jedan Uefin trofej - Kup pobjednika kupova 1983. (svladao u finalu Real Madrid 2:1). Iste je godine “pokupio” i Super kup pobijedivši osvajača Lige prvaka Hamburger SV (2:0). No, to je bilo davno, a svježa su sjećanja na pobjedu Aberdeena protiv Rijeke prije 2 godine u pretkolu EL (pobjeda 3:0 na Rujevici, 2:2 u uzvratu u Aberdeenu). Lani je Aberdeen eliminiran u pretkolu LP protiv Maribora (0:1, 1:1).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?