FIFINA LJESTVICA

Važno je da Hrvatska ostane 15. reprezentacija svijeta, evo zašto

vatreni
Luka Stanzl/PIXSELL
23.03.2022.
u 07:26

Hrvatska je trenutno 15. na toj ljestvici, a ako ostane na toj poziciji bit će u drugoj jakosnoj skupini, što će ovisiti i o rezultatima hrvatske reprezentacije u prijateljskim dvobojima sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi.

FIFA je utorak objavila modalitete kojima će se voditi ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo, zakazan za 1. travnja, a prema kojem će se 28 reprezentacija, koje su se već kvalificirale, biti raspoređene u četiri jakosne skupine na temelju FIFA-ine ljestvice koja će biti objavljena 31. ožujka. 

Hrvatska je trenutno 15. na toj ljestvici, a ako ostane na toj poziciji bit će u drugoj jakosnoj skupini, što će ovisiti i o rezultatima hrvatske reprezentacije u prijateljskim dvobojima sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi.  

Hrvatskoj na ljestvici najviše prijete Švedska i Senegal. Prvih sedam sastava na FIFA ljestvici 31. ožujka bit će nositelji, a Katar će kao zemlja domaćin biti nositelj A skupine. Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici, plus tri momčadi, koje neće biti definirane u trenutku ždrijeba, a koje će izaći iz interkontinentalnog play-offa i preostalih pobjednika UEFA doigravanja. 

Ukrajina je dobila odgodu polufinala doigravanja sa Škotskom, a pobjednik će se suočiti s boljim iz dvoboja Walesa i Austrije. Europsko doigravanje bit će okončano u svibnju ili lipnju, a 14. i 15. lipnja će se u Kataru odigrati dva interkontinentalna playoffa. FIFA je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. 

Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi. Grupna faza će trajati 12 dana, s četiri utakmice dnevno. Raspored će biti utvrđen naknadno, nakon što se svakoj utakmici dodijeli stadion i vrijeme početka.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije