PROBLEM JE U KLUBU

Vatreni na velikom valu kritika nakon izdašnog transfera, ali jedan novinar ga brani

josip šutalo
11.10.2023.
u 09:32

Nizozemski nogometni velikan iz Amsterdama, Ajax je izrazito loše započeo sezonu u nizozemskom prvenstvu, ispod svih očekivanja.

Momčad se trenutno nalazi na 16. mjestu od 18 klubova sa samo jednom ligaškom pobjedom iz šest kola, te pet osvojenih bodova.

Sportski direktor Sven Mislintat je ubrzo dobio otkaz. Uprava ga je okrivila za loša ulaganja tijekom prijelaznog roka, a među tim ulaganjima je i bivša zvijezda Dinama, Josip Šutalo, koji je za 20 milijuna eura došao iz Dinama i tako postao najskuplje dovedeni branič u povijesti kluba.

Val kritika je posljednjih dana upućen prema Šutalu, među njima su legenda nizozemskog nogometa Marco Van Basten, bivši igrač Ajaxa Andy van der Meyde te poznati nizozemski trener Dick Advocaat.

- Ne vjerujem da će se uskoro nešto promijeniti. Nivo na kojem su igrači je jednostavno užasan. Nekad se igrači koji nisu u formi mogu osloniti na druge, no sad su u Ajaxu samo oni koji su u slaboj formi. Bergwijn ima problema sam sa sobom, onaj Šutalo ne zna riječ engleskog ni nizozemskog - rekao je Van Basten za Voetbal International.

- Šutalo je najskuplji branič u povijesti Ajaxa, nije se prilagodio, ne komunicira s nikim, ne druži se, samo razmišlja o tome kako da se vrati kući u Zagreb - otkrio je bivši igrač Ajaxa i nizozemske reprezentacije Andy van der Meyde.

- Vidite koliko možete za njega dobiti i pošaljite ga doma, ne može se ovako nastaviti - rekao je Advocaat tijekom gostovanja na nizozemskoj televiziji.

Međutim, nisu svi u nizozemskoj javnosti zauzeli takav stav. Pieter Zwart, glavni urednik najstarijeg nizozemskog nogometnog magazina Voetbal International je objavio tekst s naslovom "Josip Šutalo nije problem za Ajax".

"Sad ispada kao da Šutalo ne može jednostavno dodati loptu. Ali pravi je problem u tome što igra u momčadi koja loše pokriva teren. Pokušajte u takvom timu igrati prema naprijed, šansa da ćete izgubiti loptu je ogromna. Šutalo izgleda kao problem, ali on je samo pokazatelj neuigranosti ove momčadi", napisao je Zwart te dodao:

"Sportski direktor kasno je povukao pravi potez, a trener u tim okolnostima (još?) nije uspio sastaviti momčad. Žrtva toga su obrambeni igrači."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije