KVALIFIKACIJE ZA EURO

Vatrene čeka pakao u Latviji: 'Ne znam kada se zadnji put ovo dogodilo'

vatreni
Goran Kovacic
15.11.2023.
u 07:31

– Ne sjećam se kada nam se ovo zadnji puta dogodilo. Lani smo nakon zadnjeg kola imali samo tri dana za pripremu reprezentacije, sada imamo cijeli tjedan. Važno nam je u utakmici s Hrvatskom pokazati da smo na pravom putu – rekao je izbornik Latvije

Nogometna reprezentacija Latvije u subotu od 18 sati na stadionu Skonta u Rigi dočekuje Hrvatsku u svom pretposljednjem ogledu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vatreni su Latvijce u rujnu pobijedili 5:0 na Rujevici, a i sada su favoriti.

Inače, Latvija je u kvalifikacijama za Euro 2024. pobijedila samo u jednoj utakmici i osvojila tek tri boda u sedam susreta. Slavila je protiv Armenije 2:0.

Sada će protiv Hrvatske htjeti popraviti dojam iz Rijeke jer igra na domaćem terenu. S obzirom na to da je prvenstvo u Latviji završeno prošlog vikenda, svi se mogu posvetiti reprezentaciji.

– Ne sjećam se kada nam se ovo zadnji puta dogodilo. Lani smo nakon zadnjeg kola imali samo tri dana za pripremu reprezentacije, sada imamo cijeli tjedan. Važno nam je u utakmici s Hrvatskom pokazati da smo na pravom putu – rekao je izbornik Latvije Dainis Kazakevičs koji je poručio kako će stadion Skonta biti pun.

– Ozračje će biti posebno, u to ne dvojim. Skontov stadion bit će pun, a znamo i što nam se dogodilo na prvoj utakmici s Hrvatskom, tako da se i s te strane želimo popraviti.

Zanimljivo je da je 18. studeni praznik i u Latviji i u Hrvatskoj. Naime, Latvija slavi Dan neovisnosti, a u Hrvatskoj je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Hrvatsku nakon Latvije čeka još susret protiv Armenije, a Kazakevičsevi momci odigrat će još 21. studenog prijateljski dvoboj s Poljskom u Varšavi.

– Neću skrivati svoje nezadovoljstvo odlukom da se igra s Poljskom. To nije suparnik po našoj mjeri za kraj sezone. Htio sam testirati neke igrače koji su u ovim kvalifikacijama manje igrali, da ih se provjeri. Poljska je itekako ozbiljan protivnik koji opet zahtijeva da mu se potpuno natjecateljski postavimo. Probat ću izbalansirati nešto. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?