Zrinjski između dvije prvenstvene utakmice

Uz slab učinak kod kuće, teško će se obraniti naslov

zrinjski
07.04.2015.
u 12:22

Zrinjski ima krizu rezultata na domaćem terenu. Ne toliko igre, koliko rezultata. Nije samo to opet bilo izraženo na zadnjoj utakmici prvenstva protiv Željezničara koji slovi za jednu od jačih momčadi u ligi, nego i nekih prethodnih, realno gledajući, slabijih protivnika. Željezničar je u Mostaru imao dvije prigode, a zabio je jedan pogodak.

Izravni suparnici

Zrinjski je opet imao nešto više od igre, ali susret je završen neodlučeno. Slično je do boda pod Bijelim brijegom došla Drina. Protiv izravnih konkurenata za naslov prvaka na domaćem terenu plemići su oba puta igrali neodlučeno, a na oba spomenuta susreta su propustili realizirati najstrožu kaznu. U dosta navrata prošle sezone u borbi za naslov plemići su bili miljenici sreće, sada im ona i nije toliko sklona. Mostarci su u posljednje vrijeme bolje djelovali u gostima, ali s neuvjerljivim igrama na domaćem terenu se teško može obraniti naslov. Svjestan je toga nakon susreta sa Željom bio i debitant na klupi plemića Vinko Marinović. - Svjestan sam kako je teško osvojiti naslov kada se gube bodovi kod kuće. Ipak, ima još utakmica, već u srijedu je iduća i trebamo gledati u budućnost - zaključio je priču oko Željezničara Marinović koji se realno osvrnuo i na tijek utakmice sa Željezničarom: - Složio bih se s kolegom Milomirom Odovićem na klupi Želje kako je ovo bila jedna dobra utakmica. Silno smo željeli ta tri boda, ali praktično iz jednog jedinog njihovog udarca na gol u prvom dijelu primili smo pogodak i onda je Željezničar dobio tu psihičku stabilnost. U drugom dijelu krenuli smo još ofenzivnije kako bismo došli do izjednačenja. Kad igrate tako i stojite visoko na centru, onda je teško pokriti i sve u obrani. Mogao je Željezničar doći i do drugog pogotka, ali nije iskoristio svoju prigodu kada su pogodili vratnicu.

Novi test

Aktualni prvak sada se našao u situaciji da u gostima kod Viteza u srijedu mora nadoknaditi propušteno ako želi ostati u kakvoj-takvoj situaciji obraniti naslov, te ostati u kombinacijama za izlazak u Europu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?