Široki Brijeg domaćin Željezničaru (16.30)

Uz pomoć publike bez kalkuliranja po pobjedu i Ligu za prvaka Široki

30.10.2016.
u 07:00

Danas će osmi s ljestvice Široki Brijeg u posebnom raspoloženju ugostiti trećeplasirani Željezničar koji od dolaska na klupu trenera Slavka Petrovića bilježi samo pozitivne rezultate “šijući” po redu sve protivnike. Nastavak niza uspjeha bez ustručavanja je najavio Petrović, izjavivši za medije da njegove prognoze ne idu dalje od prve sljedeće utakmice, a to je ova današnja na Pecari.

Uspjeh oba tima u Kupu BiH

Hoće li baš tako postaviti momčad, ili će Željezničar zaigrati malo “gušće” u obrani, vidjet ćemo. U srijedu je Željezničar s pričuvama u Goraždu “potopio” domaćega istoimenog “federalca” (5:1) u Kupu BiH, dok je Široki sa svim raspoloživim snagama “krvario” protiv snažne Slobode i na kraju slavio 2:0 za prolaz u četvrtfinale. Lako je moguće da u sastavu s Grbavice na Pecari bude samo jedan igrač koji je nastupio u Goraždu (Stanić), možda ni on... -Nažalost, morat ćemo Željezničaru suprotstaviti okrnjen sastav jer protiv Slobode je više ili manje “izranjavan” niz igrača: Ćorić, Pandža, Ivanković, Lončar, Baraban, Krstanović. Nadamo se da će barem netko od njih biti sposoban za nastup. Osim toga, nakon duge stanke Brekalo nije najspremniji, ali možda zaigra, izjavio je trener Denis Ćorić uoči utakmice.

Bez kalkuliranja na pobjedu

Pogledali smo trening u petak koji je iznimno bio na Pecari. Jer na Blatu je bilo nemoguće trenirati zbog orkanske bure.

Po viđenom na treningu, možda Široki zaigra u sastavu: Soldo - Ćorić, Bralić, Kožul, Marković (Barišić) - Ćorluka, Ivanković - Baraban (Crnov), Wagner, Menalo, Krstanović. Ali, Ćorić je i sinoć imao trening i moguće su promjene:

-Tko god bude igrao dobit će zadaću: bez kalkuliranja, otvoreno i na pobjedu. Tako smo igrali i protiv Slobode i imali “more” prigoda, te zabili samo dva pogotka...

Nadam se da ćemo popraviti realizaciju, izjavio je Ćorić: -Iz Željezničara poručuju da dolaze po pobjedu. Odlično, bit će otvorena utakmica, pa će gledatelji uživati. Ali, i mi ćemo ići na pobjedu kako bismo izborili Ligu za prvaka, rekao je Wagner. Recimo da je Široki na Pecari uvijek bio tvrd za Sarajlije i gotovo u pravilu pobjeđivao Željezničar na Pecari. Momčad s Grbavice samo je dva puta u Širokom osvojila po bod, a samo jednom (2009./10.) pobijedila. I ukupno je Široki bolji. No, statistika i prošlost malo znače - danas se igra nova utakmica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?