Memorijal u Grudama

Uz Gruđanke i Ljubušanke, Sinjanke i Vukovarke

Grude, 1.2.2015. Humanitarna utakmica Grude Autoherc - Lokomotiva 22:33 Andrea Prusina (10) izmedju Nikoline Tvoric (14) i Marije Milic (33) zabila je svom bivsem klubu 11 pogodaka Snimio: Miljenko Karacic
23.04.2016.
u 09:00

U povodu 24. obljetnice pogibije i nestanka skupine grudskih branitelja na Kupreškoj visoravni, danas će se u Grudama održati tradicionalni memorijalni 7. rukometni ženski turnir “Žrtve Kupresa 92”.

Gosti iz Sinja i Vukovara

Organizator turnira su braniteljske udruge iz Domovinskog rata, te HŽRK Grude Autoherc. Turnir će se igrati u dvorani Bili brig. Uz dva premijerligaša BiH - domaće Grude Autoherc i ŽRK Izviđač Autotransport iz Ljubuškog, sudionici turnira su rukometašice dva hrvatska drugoligaša, ŽRK Sinj i ŽRK Vukovar. Sinjanke i Vukovarke više su puta nastupile na ovom turniru.

Nakon polaganja vijenaca na spomenik palim braniteljima u središtu Gruda (13.15 sati), slijedi otvaranje turnira (13.30 sati).

Prvi polufinalni susret Sinj – Vukovar igra se u 14 sati.

Drugi polufinalni susret Grude Autoherc – Izviđač Autotransport planiran je za 15.30 sati.

Ova utakmica ujedno je i prvenstveni susret 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Grudskoj je publici ova utakmica prigoda još jednom pozdraviti svoje rukometašice, koje su još prije dva kola obranile naslov prvakinja Bosne i Hercegovine.

Rekord Gruđanki

Iako u klubu o tome nerado govore, Gruđanke do kraja sezone “progone” rekord – osvajanje prvenstva bez poraza.

Ali njima je važniji turnir završnice Rukometnog kupa BiH (krajem svibnja), gdje brane prošlogodišnji naslov pobjednica.

Poraženi u polufinalu igraju za 3. mjesto u 17.30 sati, a finale je u 19 sati. Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira je u 20 sati.

U sklopu turnira igrat će se revijalni susret mlađih igračica (16.45 sati). Program će uljepšati grudske mažoretkinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije