Biciklistička utrka

Utrka Beograd - B. Luka U prvoj kategoriji Svjetske federacije

18.04.2019.
u 08:05

Biciklistička utrka Beograd – Banja Luka ove godine prvi put imat će četiri etape i okupit će 176 natjecatelja iz 30 zemalja.

Na utrci će sudjelovati veoma kvalitetni timovi iz Slovenije, Italije, Poljske, Austrije, Njemačke, a očekuje se i ekipa Strongmen iz Kolumbije. Tu će biti reprezentacije Srbije, Slovenije i Mađarske.

Utrka je rasla 12 godina, okupljala sve bolje bicikliste pa je u 2019. godini u prvoj kategoriji UCI-ja, što pokazuje koliko je napredovala.

Teška organizacija

Direktor utrke Vladimir Kuvanja ističe da je sve spremno i da su četiri etape isplanirane te da su staze također spremne. - Ovogodišnje izdanje bilo je teško za organizaciju, izvukla je iz nas posljednji atom energije. Obišli smo 22 općine i grada. Za sad je sve spremno, utrka može sutra početi. Start je u Beogradu 18. travnja, idemo preko Pavlović ćuprije, zatim Zvornika, Milića do Vlasenice. Druga etapa kreće iz Vlasenice, preko Milića, Zvornika, Ugljevika do Brčkog. Treća etapa starta iz Bijeljine, a završava u Tesliću. Četvrta etapa iz Prnjavora ide preko Dervente, kroz Srbac, Razboj i završava u Banjoj Luci- istaknuo je direktor utrke Vladimir Kuvalja. On je ponosan na rast utrke svake godine.

Kvalitetno natjecanje

- Utrka Beograd - Banja Luka samo u prva tri izdanja nije imala punu normu, nakon toga, kada su profesionalne ekipe došle kod nas, uspjeli smo Banju Luku, Republiku Srpsku i Srbiju predstaviti kao dobre domaćine. Sada je ograničena kvota na 176 sudionika i mi ćemo ove godine imati punu kvotu, veoma kvalitetne natjecatelje i očekujem u svakoj etapi zaista veliku borbu - dodao je Kuvalja.

Na etapama se očekuje velika borba. Titulu brani Slovenac Gašper Katrašnik.

- Slovenačka Adria jedna je od najjačih ekipa u Europi. Gašper Katrašnik brani titulu, jedan je od najjačih sprintera, međutim, konfiguracija terena malo je drugačija, vidjet ćemo kako će reagirati - kaže Kuvalja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije