Nakon derbija na Pecari

“Utakmicu desetljeća” odlučio Peljto, misle na Pecari

BiH,06.03.2016.Siroki, Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki - Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
08.03.2016.
u 07:00

Rezultat je na kraju bio 3:4, a pobjednički pogodak u “horor” – derbiju zabio je u 3. minuti nadoknade Arežina

Kada je u 13. minuti Široki Brijeg poveo sa 2:0, a nakon akcije Wagner – Krstanović Kožulj mogao povesti 3:0 i rano riješiti derbi, Zrinjski je - ne prvi put, sve okrenuo...

Lijep nogomet

Rezultat je na kraju bio 3:4, a pobjednički pogodak u “horor” – derbiju zabio je u 3. minuti nadoknade Arežina. Prethodno, svaka su minuta i sekunda donijele neki lijep, ili požrtvovan potez jednih ili drugih.

Kad bi sve zbrojili, opisni bi rezultat glasio: Bio je ovo “nogomet iz druge galaksije”, miljama od Premijer lige BiH. Tu ocjenu zaslužuju svi sudionici utakmice – igrači Zrinjskoga, Širokog Brijega, navijači i službene osobe, s iznimkom glavnog suca Irfana Peljte. U njegove poštene namjere mora se sumnjati. Ni uvijek smireni trener Širokoga Slaven Musa, za kojega se ne sjećamo da je ikada “ribao” suce, nije izdržao nakon utakmice ne “prosuti gnjev” i rizikovati kaznu od strane Nogometnog saveza BiH zbog komentiranja sudačkih odluka:

- Da je po regulama natjecanja, ne bih ni sjedio ovdje... Slažem se s kolegom Igorom Marinovićem da je Zrinjski “u život” vratio pogodak za 1:2 s 11 metara. Obojica smo igrali nogomet, obojica znamo što govorim. Da je Zrinjski ušao u drugo poluvrijeme s 0:2, nema teorije da bi se vratio. Govorim o jedanaestercu. Moj igrač (Dino Ćorić - pp) kaže mi na poluvremenu da nije bilo ni kontakta... Kasnije smo mi promašivali svašta, ali to je splet okolnosti. Zrinjski je zabio još tri regularna pogotka, na tome mu čestitam, rekao je Slaven Musa, dok je Vinko Marinović trener gostiju istaknuo “da je derbi utakmica bila puna naboja i pogrešaka”:

- Za našu je ligu fenomenalno zabiti sedam pogodaka, rekao je.

NK Široki Brijeg jučer je izdao priopćenje iz kojega izdvajamo.

Priopćenje

- Ne bježimo od svojih slabosti i pogrešaka u inače odličnom derbiju, možda utakmici desetljeća u BiH, ali smo već treću godinu, u trenucima kada se lomi borba za naslov, u susretima protiv Zrinjskog na nesportski način, suđenjem nepostojećih jedanaesteraca, drastično oštećeni. Ovaj put, u 30. minuti, kod 2:0 za nas, Zrinjskom je prijetila katastrofa, a Irfan Peljto dosudio takav jedanaesterac, i vjerojatno odradio ono što mu je sugerirano od nekih članova sudačke organizacije s ciljem kreiranja ljestvice Premijer lige. Peljto se u 51. minuti pravio slijep kada je naš Pandža oboren u kaznenom prostoru. Pitamo se, ima li uopće smisla igrati ligu gdje ljestvicu kroje Tičići, Peljte, Jakupovići i slični, a koje “pokriva pojedina gospoda iz vrha”, izvadak je iz priopćenja NK Široki Brijeg koji je uskoro najavio i video snimke spornih situacija:

- Zbog svega ćemo službeno zatražiti mišljenje od sudačkih stručnjaka iz UEFA-e, dodaju na kraju u priopćenju iz NK Široki Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?