Nogomet

Unatoč oblacima proteklih dana, u dolini Neretve nogometno je nebo trenutačno vedro...

17.04.2021.
u 10:45

Iako čapljinski nogometni prvoligaši Čapljina i GOŠK još nisu pobjegli iz opasne zone, nakon šest kola nastavka prvenstva situacija je za njih vedrija nego tijekom tmurne zimske stanke. Nije baš ovim klubovima išlo u prošloj polusezoni. Podsjećamo, Čapljina je zimovala na petnaestom mjestu sa samo 10 bodova, dok je GOŠK bio četrnaesti s 14 bodova.

Uozbiljili se

Da su čapljinski klubovi ozbiljno shvatili mizerni jesenski učinak, da se zaključiti i po igrama i po rezultatima u nastavku sezone. Štoviše, nakon što je slavio u Bjelavama, GOŠK iz Gabele je veliku je uslugu napravio Čapljini pobjedom u Konjicu protiv Igmana, izravnog konkurenta u borbi za ostanak u Prvoj ligi FBiH.

Ta pobjeda Čapljini je osigurala mogućnost preskočiti Konjičane na ljestvici i time napraviti ono što je realno očekivati, a to je barem četrnaesta pozicija na kraju sezone. Ovisno o raspletu u Premijer ligi BiH, to bi moglo biti i dovoljno za ostanak u Prvoj ligi Federacije.

Čapljina je, dakle, u 15 kola prošle jeseni osvojila 10 bodova, a u šest kola nastavka isto toliko?! Upravo ta činjenica u Bjelave je unijela optimizam. Taj optimizam pojačala je završnica utakmice Čapljina - Vis Sim-Bau u kojoj je Čapljina u 89. minuti gubila 1:2, a onda za šest minuta pogocima Sedina Ljuce preokrenula na 3:2! Bila je to utakmica u stilu britanske “premijere”, odluka o pobjedniku pala je u nadoknadi vremena kakve se rijetko viđaju na nogometnim terenima u Bosni i Hercegovini. Dakle, za samo šest minuta Čapljina je iz “pakla”, zahvaljujući Ljuci koji je dobio “šut-kartu” u momčadi iz Kosove, inače junioru Želje, stigla do “raja”. Teško je opisati taj preokret, snuždena lica, obješene glave na licima članova uprave i tehničkog osoblja domaće ekipe, a onda trans. Kako je utakmica tekla, dobro je da nije bilo zahtjeva za liječničkom pomoći, piše Večernji list. Valja reći da je Čapljina povela prekrasnim pogotkom Uroša Mirkovića u 19. minuti, a onda je Marcel Mace u 48. zapucao jedanaesterac, gosti su poravnali pa u 81. minuti preko Mahmutovića preokrenuli, tada na scenu stupa spomenuti Ljuca. Upravo zbog načina na koji su došli do novih bodova, Čapljini je ova pobjeda važnija od tri osvojena boda, jer je pogonu iz Bjelava dala poticaj za idućih devet kola.

GOŠK je konačno u gostima postigao dva gola, glasila bi prva vijest s Podavale. Do utakmice Igman – GOŠK 0:2 Gabeljani su samo na jednoj domaćoj utakmici u ovoj sezoni, jesenas doma protiv Orašja, postigli dva pogotka, bilo je 2:1. Poput Čapljine, i GOŠK bilježi daleko plodnije proljeće nego jesen. Trojanci su jesenas od priče o borbi za Premijer ligu osvojili samo 14 bodova, u šest utakmica nastavka učinak su gotovo udvostručili, s novih 12 bodova. Gabeljani su trenutačno 12. s 26 bodova.

Uhvatili korak

Što se tiče plasmana, nisu puno napredovali, dva mjesta. Međutim, bodovno su uhvatili korak s klubovima iz sredine ljestvice. Tri boda im ,primjerice, nedostaju za dostizanje devetog mjesta. Valja posebice istaknuti podatak da GOŠK u nastavku prvenstva nije izgubio ni jednu utakmicu, tri utakmice je dobio, dvije u gostima, a isto toliko – tri igrao neriješeno.

Prema tome, u proteklih šest kola oba čapljinska nogometna prvoligaša stvorila su osnovu za ostvarenje cilja, a on je, s obzirom na plasmane jesenas, bio opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH. Pred njima je devet kola u kojima, s obzirom na trenutačnu natjecateljsku formu, mogu napraviti daljnji rezultatski pomak. U svakom slučaju, unatoč promjenjivo oblačnom vremenu proteklih dana, u dolini Neretve nogometno je nebo trenutačno vedro..., piše Večernjak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije