Rukomet

Umičević: Zna se koliko klubova ide u Premijer ligu

17.05.2019.
u 09:30

Sastanak čelnika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine nije održan u Trebinju i Bugojnu kako je planirano.

Pokazali znakove života

Rukometni savez Republike Srpske je nizom aktivnosti u posljednje vrijeme pokazao “znakove života”. Obnovljene su prostorije Saveza u Banjoj Luci, zatim je uspješno organiziran Kup Republike Srpske na kojem su prvi put finalisti dobili nagrade. Turnir je bio pod pokroviteljstvom predsjednice entiteta.

Također, delegati su održali i redovitu Skupštinu, dok novi Upravni odbor radi na pronalaženju sponzora za ligaška natjecanja. Sve naoko djeluje mnogo bolje, ali su problemi i dalje na razini BiH, gdje će se raspravljati o dugovanju koje je Savez generirao u prijašnjoj garnituri.

- Rukometni savez Republike Srpske ne želi prihvati dug koji je napravio nelegalni Rukometni savez. Prije mjesec dana prvi put je Rukometni savez BiH upisan u Ministarstvo civilnih poslova BiH pa mi ne priznajemo prethodni koji se lažno predstavljao. Tu je glavni kamen spoticanja. Vjerujem kako će mnogi završiti u zatvoru jer ljudi potražuju svoj novac, a mi s tim nemamo ništa, jer je ovo novoregistrirani savez - rekao je predsjednik entitetskog saveza Marinko Umičević.

U Savezu Srpske također su pri stavu kako se ne mogu mijenjati propozicije natjecanja, donesene na početku lige. Ističu kako bi to bilo nepravdeno. Pojedini mediji objavili su kako će u ligu BiH ući tri kluba (prvaci Republike Srpske te iz Prve lige Federacije BiH Sjever i Jug). Međutim, u propozicijama jasno piše kako ulazi samo po jedan klub iz obaju entiteta i po tome bi klubovi u Federaciji morali razigravati za to mjesto u Premijer ligi.

Ne zna se koliko klubova ulazi

U Savezu Srpske ističu kako su i oni ligu mogli podijeliti na dva dijela i tražiti dva mjesta.

- Svake godine ponavlja se ista priča. Ne zna se koliko klubova ulazi, a koliko ispada iz rukometne Premijer lige BiH. S tom praksom je završeno. Propozicije su donesene i moraju se poštovati, a u njima jasno piše kako u elitu ulazi po jedan klub iz Republike Srpske i Federacije BIH - istaknuo je Umičević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije