Komentar

UFC podcjenjuje Stipu Miočića! Ovo što mu rade djeluje žalosno

Stipe Miočić
27.08.2020.
u 08:26

Stipe Miočić prije nekoliko dana napunio je 38 godina, što je za sportaše visoka dob, ali svatko tko ga pogleda, ne bi mu dao toliko. Američki borac hrvatskih korijena, naime, u ovom trenutku izgleda besprijekorno, možda i najbolje u dosadašnjoj karijeri. Rezultat je to napornih i krvavih priprema za trilogiju protiv Daniela Cormiera iz koje je izašao kao veliki pobjednik. Puno toga bilo je na kocki prošle nedjelje u jutarnjim satima, a Stipe i njegov tim ništa nisu željeli prepustiti slučaju pa su odradili brutalan kamp.

Već nakon vaganja na društvenim mrežama pokrenula se velika rasprava među fanovima borilačkih sportova i mnogi su primijetili baš to – da je Stipe u fantastičnoj formi, kako su tada pisali. Stipe se pripremao za “rat”. I doista, bilo je to pet rundi pravoga sportskog, viteškog rata iz kojega je Miočić izašao sa štitom, a ne na štitu. Taj fantastični sportaš, koji je zaista idealan uzor svima, po tko zna koji put morao se dokazivati, a napravio je to na fenomenalan način. Bez puno “trash talka” Stipe je došao, vidio i pobijedio u Las Vegasu, a nakon toga držao se one stare poslovice: “U porazu se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi.” Na konferenciji za medije pokazao je sportsku veličinu, nije se uzdizao, više je hvalio svoj tim, obitelj koja mu je pružila toliko željenu podršku, a nahvalio je i protivnika Cormiera. I tako u miru otišao kući te zagrlio svoju suprugu i kćerkicu. E, to je pravi prvak!

No, nažalost, UFC-u to baš nije tako pa ga čelnici te najbolje svjetske borilačke organizacije već godinama sustavno zapostavljaju. No, o tome smo već pisali, ne samo mi već i svjetski mediji, a posebno fanovi koji vole ovaj sport. I o tome više nema smisla razglabati. No, ono što nam upada u oči nakon jednog takvog spektakla koji su zaista svi zaljubljenici u taj sport s nestrpljenjem iščekivali jest zarada. Stipe je za ovu borbu s Cormierom zaradio 790 tisuća dolara, što mu je najviše u karijeri. I ma koliko god se to nekome čini velik novac, za takvoga prvaka kao što je Stipe Miočić to je mizerija, čak i podcjenjivanje.

Riječ je o službenom najvećem teškašu u povijesti, najboljem borcu kraljevske kategorije. Kad se pogleda da je Conor McGregor, koji je dobar borac, ali ne na razini Miočića, znao za jednu borbu zaraditi i više od tri milijuna dolara bez bonusa, onda je to djeluje žalosno. Samo zato što je netko bahat, glasan i bezobrazan, zarada je basnoslovna, a ako je riječ o vrhunskom atleti s povijesnim rezultatima, zarada je nekoliko puta manja jer jednostavno odbija izigravati cirkusanta. I to je zbilja nepošteno. I upravo zbog toga Miočić bi trebao biti tvrdi pregovarač uoči sljedeće borbe. UFC silno želi organizirati supermečeve protiv Ngannoua i/ili Jonesa, pa neka to onda i plati. Krv, znoj i suze, i to u 39. godini života, itekako se trebaju platiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije