zbog sigurnosne situacije

UEFA odgodila utakmice u Izraelu

Raketni napad na Izrael
reuters
09.10.2023.
u 09:19

"UEFA zadržava još nekoliko dana za procjenu može li se igrati i utakmica Kosovo - Izrael, koja je na rasporedu 15. listopada u Prištini ili je potrebna odgoda," objavila je UEFA.

U svjetlu trenutne sigurnosne situacije u Izraelu, Europska nogometna federacija (UEFA) je odgodila sve utakmice zakazane u Izraelu u sljedećih nekoliko tjedana.

Među utakmicama koje su odgođene je i ogled između Izraela i Švicarske u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Utakmica sedmog kola I skupine se trebala igrati 12. listopada u Tel Avivu.

"UEFA zadržava još nekoliko dana za procjenu može li se igrati i utakmica Kosovo - Izrael, koja je na rasporedu 15. listopada u Prištini ili je potrebna odgoda," objavila je UEFA, prenosi Hina. 

Švicarci vode u skupini sa 14 bodova, Rumunjska je druga sa 12 bodova, a Izrael treći sa 11 bodova. Slijede Bjelorusija (4), Kosovo (4) i Andora (2).

Otkazane su i utakmice kvalifikacija za EP-U-21 2025. godine, Izrael - Estonija (12. listopada) i Izrael - Njemačka (17. listopada).

Otkazan je i mini turnir kvalifikacija za EP U-17 koji se trebao održati od 11. do 17. listopada uz sudjelovanje reprezentacija Izraela, Belgije, Gibraltara i Walesa.

Najmanje 700 ljudi je ubijeno, a više od 2000 ozlijeđeno u Izraelu tijekom iznenadnih napada velikih razmjera koje je iz Pojasa Gaze pokrenula militantna islamistička skupina Hamas u subotu.

U izraelskim osvetničkim napadima na Gazu kasnije je ubijeno najmanje 413 Palestinaca i ranjeno 2300, priopćilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije