Nogomet

UEFA-in kamp za mlade u Mostaru

28.01.2017.
u 07:00

Zanimljiv UEFA-in projekt u nedjelju će biti predstavljen u Mostaru. Riječ je o UEFA-inom projektu kampa za elitne mlade nogometaše. Spomenuti projekt imat će tehničku podršku Nogometnog saveza BiH.

Pozivni karakter

Kamp je pozivnog karaktera, a uloga voditelja istog pripala je Darku Ljubojeviću, dojučerašnjem dopredsjedniku Nogometnog saveza BiH, u kojemu je UEFA vidjela idealnog čovjeka za provedbu projekta čiji će se prvi dio odviti u Mostaru. Kamp u Mostaru trajat će od 29. siječnja do 5. veljače.

- Ovo je nešto novo i drugačije u odnosu na sve kampove do sada. Ovaj projekt realizira Europska nogometna federacija, a najviše koristi svakako će imati mladi igrači, njihovi klubovi i reprezentacije. Napravljen je jasan plan okupljanja najtalentiranijih mladih nogometaša koji će biti u prigodi učiti od najkvalitetnijih trenera - kazao je Darko Ljubojević te dodao nešto više o konkretnom okupljanju u Mostaru:

- Mi ćemo tijekom 2017. godine održati četiri kampa na području Bosne i Hercegovine. Na prvom okupljanju u Mostaru bit će prisutno 25 nadarenih mladih nogometaša iz Hercegovine. Cilj je popraviti i poboljšati njihove karakteristike uz kvalitetan i predan trening. Posebna pozornost bit će na tehničko-taktičkim stvarima i ispravljat će se svi njihovi nedostaci koji se uoče na treninzima i nastojat ćemo poboljšati svaki segment igre. Također, osim sportskog, imat će i niz predavanja edukativnog karaktera. Upoznat ćemo ih sa svim pravilima nogometne igre, sportskim zakonima, pravima i obvezama. Ovo ćemo provoditi četiri godine, nakon čega će UEFA vidjeti hoće li nastaviti ovaj projekt. Nakon svakog kampa podnijet ću izvješće o napretku i radu te što smo popravili kod mladih nogometaša - dodao je voditelj projekta Darko Ljubojević.

U kampu 25 nogometaša

Poziv za kamp dobilo je 25 nogometaša - Nikša Šilić (Zrinjski), Patrik Bošnjak (Zrinjski), Paolo Knežević (Zrinjski), Marko Miletić (Brotnjo), Tarik Pehilj (Velež), Tarik Kodro (Blagaj), Demir Bešo (Velež), Petar Zovko (Široki Brijeg), Mate Lasić (Široki Brijeg), Riad Šuta (Čapljina), Mehmed Pirija (Igman Konjic), Robert Mičeta (Troglav Livno), Franjo Posavac (Sloga Gornji Vakuf), Igor Burani (Leotar), Milorad Kovačević (Hercegovac Bileća), Vaso Vuković (Sutjeska Foča), Dejan Mojović (Sutjeska Foča), Andrija Janjić (Mladost Rogatica), Marko Vuković (Drina Višegrad), Luka Mrkajić (Nevesinje), Ivan Marinčić (Zrinjski), Stipe Križanić (Zrinjski), Petar Miličević (Brotnjo), Ivan Mustapić (Široki Brijeg), Andrija Drlje (Široki Brijeg).

U osam dana priprema mladi nogometaši će obaviti 14 treninga, a osim praktičnog rada, za polaznike kampa bit će organizirana prigodna predavanja i edukativni sadržaji.

Vođa projekta razvoja elitnih omladinskih igrača je Darko Ljubojević, a koordinator Murat Jaha. U Mostaru će s nogometašima raditi treneri Draženko Bogdan, Edin Bećar, Vedran Kovačević i Nenad Džidić. Prvi trening zakazan je za nedjelju na stadionu HŠK Zrinjski.

Cijeli projekt bit će predstavljen i UEFA-i, odnosno mjerodavnim odjelima krovne kuće europskog nogometa.

- Sve što radimo moramo poslati UEFA-i na uvid i analiziranje. Sve treninge s detaljnim planom, analizom, izvješćima te foto i videodokumentacijom imamo obvezu, nakon svakog pojedinačnog kampa, dostaviti UEFA-inom odjelu za razvoj nogometa - kazao je svojedobno Ljubojević još dok je cijeli projekt bio u fazi pripreme.

Kako smo spomenuli, kamp u Mostaru počet će u nedjelju, a svim polaznicima kampa već je dostavljen detaljan raspored obveza i treninga tijekom boravka u Mostaru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije