danas uzvratne utakmice

U središtu hercegovački derbi i 
Banja Luka

25.04.2018.
u 10:10

Zgusnuti termin rukometnih natjecanja nastavlja se i danas kada su na rasporedu uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH. U muškoj konkurenciji na rasporedu su dva velika derbija, hercegovački u Ljubuškom između Izviđača CO i Zrinjskog, te bosanski u Banjoj Luci, između domaćeg Borca i Vogošće PH. Bez obzira na rezultate prvih utakmica, Zrinjski je slavio 24:22, dok je u Vogošći bilo neodlučno 25:25, u oba susreta sve je otvoreno.

Izviđač koji je u posljednje četiri utakmice tri puta poražen od Zrinjskog na trenutak je zacijelio rane pobjedom u Mostaru u važnoj prvenstvenoj utakmici, večeras baš ne može biti siguran u novi trijumf, posebice ako vratar Zrinjskog Goran Anđelić bude raspoložen kao prije tri dana na prvenstvenoj utakmici u Mostaru, kada je imao 18 obrana. Ljubušake je na toj utakmici izvukao razigrani Matej Rodin, a što će u uzvratu biti, ostaje vidjeti.

Ukratko, u Ljubuškom su moguća sva tri znaka, a isto vrijedi i za Banju Luku, gdje protivnici počinju od nule. Utakmica u Ljubuškom počet će u 17 sati, a u Banjoj Luci u 19 sati. Konjuh je poslije uvjerljive pobjede u prvoj utakmici protiv Kaknja već siguran polufinalist, a neće biti nikakvo iznenađenje ako se u finalu doigravanja nađe i jedan federalni prvoligaš – Gračanica, koja je u prvoj utakmici tijesno poražena od Bosne u Visokom 23:25. Budući da su “šoferi” u posljednje vrijeme potpuno izvan forme, i tu su sve opcije moguće.

Parovi uzvratnih rezultata četvrtfinala Kupa za rukometaše, Ljubuški: Izviđač Central osiguranje – Zrinjski (22:24), Banja Luka: Borac m:tel – Vogošća Poljine Hills (25:25), Živinice: Konjuh – Kakanj (42:28), Gračanica: Gračanica – Bosna Centrotrans (23:25). U zagradi su rezultati prvih utakmica.

U konkurenciji rukometašica sve je manje-više poznato. Izviđač Central osiguranje ima deset pogodaka prednosti s gostovanja, Mira pet također s gostovanja, dok Jedinstvo ide na gostovanje s +18, pa su uzvrati stvar formalnosti. Četvrti sudionik, branitelj trofeja Grude, već je eliminirao Krivaju i stigao do poluzavršnice.

Parovi uzvratnih utakmica četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice: Ljubuški: Izviđač Central osiguranje – Hadžići (34:24), Prijedor: Mira – Dubica (38:33), Goražde: Goražde – Jedinstvo (16:34). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije