Prvenstvo FBiH

U sezonu bez Čapljine, Široki II nova ekipa

16.09.2015.
u 06:15

U federalnim odbojkaškim ligama natjecanje počinje početkom listopada

Odbojkaška obitelj u Federaciji BiH u idućoj sezoni bit će brojnija za dvije ekipe. Kao i u proteklim sezonama, broj ekipa u ženskoj konkurenciji raste pa će tako u idućoj sezoni startati dva nova kluba - Busovača i Alipašino Polje (Sarajevo), te druga ekipa Širokog Brijega. U muškoj konkurenciji u natjecanje se uključuje jedan novi klub Sloboda iz Tuzle, međutim, tu je gubitak veliki jer su od natjecanja odustala dva kluba s dugom tradicijom - muške ekipe Čapljine i zeničkog Čelika. S obzirom na činjenicu da su se obje te ekipe natjecale u južnoj skupini federalne Superlige, koja je u posljednje dvije sezone ostala bez hercegovačkih predstavnika, lani Mostara, a ove godine Čapljine, došlo je do regionalnih pomicanja. U južnu iz sjeverne skupine prebačeni su Olovo i Zavidovići. U novoj sezoni u dvije skupine federalne Superlige odbojkaša natjecat će se ukupno 15 klubova, 8 u sjevernoj, a 7 u južnoj. U sjevernoj skupini dva su iz Posavske županije - Napredak iz Odžaka i Balegovac iz Novog Sela. Podsjećamo, jedan je u Premijer ligi - Domaljevac, dok ostale županije s hrvatskom većinom nemaju muških odbojkaških klubova?! U ženskoj konkurenciji, za razliku od odbojkaša, u federalnoj Superligi odbojkašica manjak klubova je na sjeveru gdje će se u novoj sezoni natjecati šest ekipa.

Napredak iz Odžaka odlučio je u novom rangu igrati u nižem razredu, Prvoj ligi. Na jugu su 3 hercegovačke ekipe - Mostar, Čapljina i Široki, te Troglav iz Livna. Uz Livnjake, novaci su još sarajevski Novi Grad, te Vogošća koja je ispala iz Premijer lige. Za očekivati je da bi u ovoj ligi natjecanje moglo biti najzanimljivije, kako zbog suparništva među hercegovačkim ekipama tako i zbog kvalitete pojedinih ekipa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije