Toni Šunjić za Večernji list

U Rusiji mi je sjajno, ali se doma najbolje osjećam

sunjic
Foto: agencije
05.10.2014.
u 10:22

U ruskom Kubanu Šunjić je jedan od nositelja igre, a momčad je devet utakmica bez poraza

Mostarski nogometaš Toni Šunjić, član ruskog prvoligaša Kubana, te reprezentacije BiH, na kratko se vratio u svoj rodni grad gdje je nekoliko dana uživao s obitelji. Bila je to idealna prilika za punjenje baterija pred novo okupljanje bh. vrste na koje Šunjić putuje u ponedjeljak.

- Svi koji me dobro poznaju znaju koliko se dobro osjećam kada sam kući. Meni je u Rusiji sjajno. Dobro sam upoznao i Krasnodar koji mi kao grad odgovara. Ipak, kada sam doma, tada sam najzadovoljniji, govori za Večernji list Toni Šunjić.

Radna etika

Šunjićeva radna etika dobro je poznata ovdašnjim nogometnim trenerima. Iako je na raspolaganju imao nešto više dana i mogao se malo švercati, preskočiti koji trening, Šunjić nije gubio ni dana, a vrijeme je provodio u individualnim treninzima u teretani te na trčanju.

- Ne želim preskočiti nijedan trening. Očekuju nas teške utakmice za reprezentaciju i želim biti na što je moguće na višoj razini. Nismo dobro počeli kvalifikacije, time su i ove utakmice s Walesom i Belgijom samim tim još značajnije za nas - dodao je Šunjić.

Vrlo je vjerojatno kako će Šunjić ponovno s Emirom Spahićem činiti stoperski tandem na novim susretima reprezentacije.

- Svima je jasno koliko Spahić može pomoći našoj igri i po meni je dobra stvar što se on vraća u reprezentaciju. Hoću li biti u tandemu s njim ili pak netko drugi, nije ni bitno. Svi mi želimo igrati, ali izbornik će se odlučiti za one igrače za koje ocijeni kako u jednom trenutku mogu najviše pomoći reprezentaciji - tvrdi za Vecernji.ba stasiti branič.

Uspjesi u Rusiji

U Rusiji Šunjiću u dresu Kubana ide odlično. Kuban je uz vodeći Zenit jedina momčad koja u aktualnoj sezoni nema poraz. Veliki i bogati klubovi ruskog nogometa Zenit (25 bodova), CSKA (21) i Dinamo Moskva (19) drže tri prva mjesta, a Kuban je na četvrtom s 19 bodova, isto koliko ima moskovski Dinamo.

- U zadnjem kolu smo igrali s Dinamom i taj smo susret prvo gubili s 2:0 da bi se vratili u igru i izjednačili na 2:2. Nakon te utakmice valjda je svima jasno koliko možemo. Ozračje u klubu je odlično, rezultati su iznad očekivanja. Bili bi prezadovoljni ako bi uspjeli na koncu sezone zadržati jedno od mjesta koja vode u europske kupove - zaključio je Šunjić. Mostarac je ove sezone jednom bio strijelac. Bilo je to na domaćoj utakmici u kojoj je Kuban pobijedio Lokomotiv za koji igra hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Komentara 1

VN
vratite nam posavinu
00:01 11.10.2014.

Ma goni ruse u sto p..ki materini,nemoj da nam ih hvalis

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije