Košarka

U prvom dijelu prvenstva Zrinjski i Bosna pokazali najviše

21.12.2016.
u 08:00

Večerašnjim susretom u Bijeljini između posljednjeg Građanskog i Mladosti iz Mrkonjić Grada, koja ima dvije pobjede u prvom dijelu prvenstva, započinje drugi dio Lige 10 prvenstva bh. košarkaša. Susret se igra s početkom u 20 sati. Ostali susreti se igraju sutra i prekosutra, dok će Kakanj zbog zauzetosti trenera Josipa Pandže koji vodi U-18 košarkašku reprezentaciju BiH na Europskom prvenstvu u Turskoj morati po njegovom povratku odigrati tri zaostale utakmice.

Zrinjski i Bosna najuvjerljiviji

U proteklih 9 kola najviše su pokazali Zrinjski i Bosna. I jedna i druga momčad ostvarile su po 7 pobjeda i doživjele po 2 poraza. U međusobnom susretu Zrinjski je bio bolji, a sarajevski studenti doživjeli su i šokantan poraz od Leotara u Trebinju nakon spoznaje da će njihov klub suspendirati krovna europska košarkaška federacija (FIBA) zbog neizmirivanja obveza prema njihovom nekadašnjem igraču Nikoli Vučuroviću.

Uspon Mostaraca

Zrinjski je iz kola u kolo dizao formu. Dva poraza došla su i kao plod nesretnih okolnosti zbog ozljede igrača, prije svega kapetana Vedrana Princa. Nakon toga Mostarci su se počeli dizati. Uz dobro vođenje, te s nekoliko jako dobrih igrača, a prije svega braniča Princa i Kneževića, te Begića, Šamadana i Demića, ostvarili su cilj. Košarkaši Zrinjskog s tako kvalitetnim sastavom već su sada gotovo sigurno osigurali plasman među 5 najboljih kojima će se priključiti Igokea. S jednom pravom peticom zasigurno bi bili i glavni favorit za osvajanje 1. mjesta u Ligi 10. Uz Zrinjski, najviše izgleda za plasman među 5 najboljih imaju Bosna, Spars te Kakanj. Za 5. mjesto, sve je izvjesnije, borit će se Mladost i Sloboda. Bod iza njih zaostaju Široki i Leotar s tri pobjede dok, objektivno, Građanski i Bošnjak koji dijele dno ljestvice gotovo sigurno naći će se u Ligi za ostanak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije