Najbolji sportaši Š. Brijega

U prošloj godini najbolji su bili Marija Ivanković, Wagner, biciklisti...

10.02.2016.
u 07:00

U nazočnosti velikog broja aktivnih i bivših sportašica i sportaša, trenera i sportskih djelatnika, čelnika klubova, sponzora, političkih i kulturnih djelatnika, crkvenih predstavnika, navijača, novinara te građana Širokoga Brijega i drugih mjesta, u hotelu Park na svečan način proglašeni su najbolji - sportašice, sportaši, treneri i klubovi za 2015. godinu u izboru sportskih novinara i predstavnika Športskog saveza Širokog Brijega, organizatora ove velike manifestacije.

Godinama među najboljima

Grad Široki Brijeg godinama je među najjačim sportskim sredinama u Bosni i Hercegovini, često i najbolji, pa tako i u prošloj godini.

Ocjenjivačkom sudu sasvim sigurno nije bilo lako izabrati najbolje među najboljima, jer konkurencija je bila i velika i jaka.

Ipak, krajnji je dojam kako su svoju ne baš laku zadaću obavili jako dobro. U članstvu Športskog saveza Širokog Brijega je tridesetak klubova, a realno je očekivati kako će ih u skoroj budućnosti biti još i više.

Iz godine u godinu stanje se mijenja, pa su u prošloj godini u prvi plan “isplivali” pojedinci ili klubovi kojih ranije nije bilo u konkurenciji za nagrade. Takav je, recimo, Biciklistički klub, pobjednik u kategoriji momčadi godine.

Ono što je dugi niz godina bilo marginalno - ženska konkurencija, ovaj je put bilo ravnopravno ili gotovo ravnopravno s muškom.

Nemamo prostora o svim pobjednicima pisati opširnije, ali možemo općenito reći kako su širokobriješke sportašice i sportaši časno i uspješno predstavljali svoj grad, županiju, pa i Hrvate iz BiH na lokalnoj, regionalnoj, državnoj, europskoj i svjetskoj pozornici, te da su svuda osvajali priznanja i medalje. Ostaje zaključiti da grad Široki Brijeg nitko u svijetu ne prezentira bolje, jače i uspješnije od njegovih sportaša.

U uvodu svečanosti u hotelu Park, nakon intoniranja “Lijepe naše” u izvedbi glazbene skupine “Domano”, nazočnima su se obratili predsjednik Športskog saveza Široki Brijeg Ivan Zeljko i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Važnost i vrijednost sporta

Istaknuli su važnost i vrijednost sporta u gradu, naglasivši kako je sport najveći širokobriješki brand.

Na kraju se uime nagrađenih skupu zahvalio Wagner Santos Lago, koji je uz ostalo rekao:

- Davno sam došao u Široki Brijeg, grad u kojem su gotovo svi Hrvati i katolici. A ja sam Brazilac i protestant. Nikad, baš nikad nisam se osjećao kao stranac. Baš naprotiv, ovdje je moj dom.

Ovdje sam drugi put proglašen sportašem godine. Čestitam svim nagrađenim sportašima, a svojoj obitelji i svojim prijateljima veliko “hvala”. Bez njih ne bih dobio ovo priznanje. Neka Bog čuva sve nas i naš Široki Brijeg, rekao je u obraćanju nazočnima na proglašenju najboljih sportaša Širokog Brijega za 2015. godinu Wagner Santos Lago.•

Za sportaše Širokog Brijega za 2015. godinu proglašeni su po kategorijama: Nade godine (djevojčice) su Petra Zeljko – Karate klub Široki Brijeg, (dječaci) Mirko Zelenika – Judo klub Borsa. Najbolja kadetkinja je nogometašica Julija Kvesić (ŽNK Široki Brijeg), najbolji kadet je košarkaš Mateo Drežnjak (HKK Široki).

Za najbolju juniorku proglašena je karatašica Gabrijela Begić (Karate klub Široki Brijeg), dok je najbolji junior košarkaš Ivan Karačić (HKK Široki). Za momčad godine proglašen je Biciklistički klub Široki.

Trener godine 2015. je Ivan Kvesić, trener nogometašica ŽNK Široki Brijeg. Nagradu za najsportskije ponašanje dobio je NK Široki Brijeg. Najbolja seniorku je Marija Ivanković (HŽOK Smeč), dok je nogometaš Wagner Santos Lago (NK Široki Brijeg) najbolji sportaš – senior. Posebno priznanja za popularizaciju sporta dobio je Hrvatski plesni klub Široki, a priznanja za izniman doprinos u razvoju širokobriješkog sporta pripala su košarkašu Vitomiru Buntiću (posthumno) te sportskoj obitelji - braći Spajić: Zdravku, Marinku, Borislavu, Ivanu i Branku, te posthumno Miljenku i Zlatku.Posebno je priznanje dodijeljeno MZ Lijeva obala, pobjedniku Malonogometne lige 2015.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?