Idu po svoj 22.

U osvajanju naslova je ovo pošlo za rukom samo Dinamu

dinamo sezona2020
09.05.2021.
u 08:39

Svlada li danas (19 sati, Arenasport 3) Rijeku na Rujevici, Dinamo bi stekao nedostižnu prednost nad Osijekom i osvojio svoj 22. naslov prvaka u samostalnoj Hrvatskoj. Naime, Dinamo bi u slučaju pobjede nad Rijekom imao deset bodova više od prvog pratitelja Osijeka. U trenutku kada je Bjelica preuzeo Osijek, nakon trećega kola, ta je prednost iznosila osam bodova (9-1).

Terminologijom trenera Osijeka, bit će ovo korporacijski dvoboj Hrvatske lige u kojemu praktički ne može biti poraženih i razočaranih. Naime, Dinamo u sestrinskoj Rijeci na posudbi ima čak četvoricu igrača, Nevistića, Štefulja, Kulenovića i Menala, koji s eventualnim Dinamovim naslovom prvaka ovoga ljeta dobivaju priliku sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.

U riječkom kadru još su čak petorica nogometaša koja su nekada bila u juniorima ili seniorima Dinama, Tomečak, Capan, Andrijašević, Pavičić i Murić, dok su u Dinamu danas trojica igrača koja su 2017. godine osvojila naslov prvaka s Rijekom: Ristovski, Mišić i oporavljeni Gavranović. Toliko poveznica, toliko prijateljstava, toliko harmonije između dva kluba da bi im na tome čak i Lokomotiva pozavidjela...

– Pred nama je zadatak potvrditi naslov prvaka i zašto to ne učiniti što prije? Slična je situacija bila i prije nekoliko dana uoči utakmice protiv Hajduka, imamo meč-loptu i trebamo je što prije iskoristiti. Rijeka nosi miris derbija i samim time lakše ćemo iz naših igrača izvući maksimum nego u nekim drugim nadolazećim utakmicama – kazao je Dinamov trener Damir Krznar.

Prva jesenska međusobna utakmica na Rujevici završena je 2:2, potom je u Maksimiru u siječnju bilo 2:0 za Rijeku, a u ožujku 2:0 za Dinamo.

– Rijeka je već tradicionalno neugodan suparnik Dinamu, i u Zagrebu, a pogotovo na Rujevici. Imamo motiv više u tome da poboljšamo svoj omjer na Rujevici, da i to gostovanje za nas učinimo mjestom sreće. Svjesni smo kvalitete suparnika. Rijeka je apsolutno jedan od naših najvećih klubova, u zadnjih pet, šest godina ima doista sjajne rezultate, jedini je suparnik koji je u tom razdoblju stalno puhao za vrat Dinamu i uz nas jedini koji su u tom intervalu osvojio naslov prvaka. Dakle, momčad je za respekt, neće nam biti lako, čeka nas pravi derbi. Ali, mi očekujemo da što prije završimo posao, postavit ćemo se kao vodeća momčad prvenstva – dodao je Krznar, još jedan u nizu koji će naslov slaviti kao igrač i kao trener plavih.

Prije toga to su ostvarili Oskar Jazbinšek, Gustav Lechner, Cico Kranjčar, Marijan Vlak, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Kruno Jurčić i Zoran Mamić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?