HOK Domaljevac i OK Mladost Brčko

U Orašju dva najbolja odbojkaška bh. kluba priredila dramatičan sportski dvoboj

12.04.2021.
u 20:11

Nema dvojbe za sve sportske znalce, dva najbolja odbojkaška kluba u BiH su OK Mladost Brčko i HOK Domaljevca. Ljubiteljima odbojke dva sata maksimalnog uživanja priredili su na početku finala play offa za odbojkaškog prvaka BiH. Odličan susret na vrhunskoj razini profesionalne odbojke bio je vrijedan finalne serije odbojkaškoga prvenstva BiH. Od Mladosti se to nekako i očekivalo, a od Domaljevca priželjkivalo i doista dogodilo. Sportska javnost BiH, ali i inozemstva vidjela je izniman susret i pravo lice HOK-a Domaljevac koji se nimalo ne predaje pred jakom ekipom s odbojkašima regije i iskustvom europskih, pa i svjetskih klubova. Borbena igra i zalaganje domaćina naspram iskustva gosta ipak nije bila dostatna. U konačnici iznimnog odbojkaškog dvoboja, nakon dva sata igre u prekrasnoj oraškoj sportskoj dvorani (u kojoj još uvijek zbog pandemije ne mogu uživati i gledatelji), brčanska Mladost pobijedila je domaćina u setovima 3:1 (25:18, 16:26, 23:25 i 27:29).

Dramatična završnica

Sjajna četiri odbojkaška seta u Orašju odigrana tijekom dva sata bila su užitak za gledanje ljubitelja odbojke. OK Mladost jest gubila setove ove sezone, ali ni jednom sa sedam bodova razlike kao od Domaljevčana, koliko su ih nadjačali u prvom setu uvjerljivom pobjedom i nadmoći u svakom segmentu igre. Četvrti set bio je neizvjestan i dramatičan do samog kraja. Pune 32 minute fantastične odbojke neizvjesne do samog kraja, donijele su na koncu ipak prevagu Brčacima. - Žal za izgubljenom utakmicom ne skrivam, no svojim dečkima doista nemam što zamjeriti, igrali su lavovski. Čestitam im na tome, a čestitam i ekipi Mladosti koja je sastavljena od najboljih igrača regije, a mi smo u najvećem dijelu ovdje, iz našeg posavskoga kraja, pa onda imamo nekako i motiv koji, uz iznimno zalaganje, donosi rezultat. Vjerujem kako su gledatelji uz male ekrane mogli uživati o odličnom susretu - kazao je trener HOK-a Domaljevac Zlatko Ivić. U utakmicu je OK Mladost ušla kao apsolutni favorit jer neporažena je u ovoj sezoni do finala. Trener Branko Mišić čestitao je domaćinu na iznimnom zalaganju i priznaje kako su se baš namučili, ali, ipak, odlučujuće bodove usmjerili su u svoju korist: - Vjerujem da nas čeka ponovno u subotu dobra odbojka, a oraški susret stavio nam je do znanja da moramo igrati 120% kako bismo došli do pobjede - kaže Mišić.

Srce na terenu

HOK Domaljevac nije bio gotovo nikako u podređenom položaju, a susret je izgubljen časno, nedostajala sitnica za ulazak u 5. set, a onda bi bilo sve moguće. Unatoč porazu, HOK Domaljevac nema si što zamjeriti jer igrači su dali sve od sebe, sportski rečeno, još jednom ostavili srce na terenu. - Bila je to teška i dramatična utakmica u kojoj je vrlo malo nedostajalo za ulazak u 5. set, a time možda i pobjedu. Odlučilo je iskustvo, ali i sportska sreća. Na našoj strani bilo je srce. Ipak, treba istaknuti, mi smo i do sada ostvarili povijesni uspjeh za klub pa ima mjesta zadovoljstvu. Izborili smo mjesto u europskim natjecanjima, a to nije mala stvar - kazao je predsjednik kluba Vlado Blažanović na press-konferenciji održanoj uoči susreta. U HOK-u Domaljevac Davor Dominković, kapetan, Jovan Ćendić, Nikola Mijatović, Nemanja Vidović, Dejan Djurić i Marko i Anto Oršolić iznijeli su utakmicu na kojoj se može samo čestitati, kao i cijelom klubu. Jedan od najboljih igrača HOK-a Domaljevac Marko Oršolić najavljuje dramatičan i završni susret s Brčacima. - Možemo žaliti za izgubljenim četvrtim setom jer imali smo svoje izglede koje nismo iskoristili. Mladost ima igrače svjetske klase pa je iskustvo ipak presudilo. Izgorjeli smo jer sitnice su presudile, a one su na strani iskusnijega. Pokušat ćemo ih iznenaditi na njihovu terenu. Vjerujem kako nismo iznevjerili naše navijače i takvi ćemo biti i u susretu pred nama u Brčkom - poručuje Oršolić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije