Kup BiH

U Mostaru se igra “prvo poluvrijeme”

BiH,05.11.16.Mostar,Stadion Bijeli brijeg  Prvenstvena utakmica   Zrinjski - Siroki Photo:Stojan Lasic
08.03.2017.
u 08:00

Kada god je slučaj da u Mostaru igraju Zrinjski i Široki Brijeg, tribine u prosjeku budu ispunjenije nego inače. Rivalstvo dvaju hercegovačkih klubova je jako izraženo i poznato u bh. nogometu.

Teška utakmica

Bez obzira na kojim se mjestima na ljestvici ovi klubovi nalaze, ili igraju utakmicu koja rezultatski ništa ne znači, ove utakmice sa sobom nose veliki naboj. Ništa manje laka neće biti utakmica za plemiće danas (16 sati). O Širokom znaju sve i kako se god stvari analiziraju, sve se opet svede na frazu “neće biti lako”.

- Sigurno je kako nas očekuje teška utakmica. “Prvo poluvrijeme” se igra u Mostaru, a uzvrat je na Pecari. Široki se našao u teškoj situaciji, gdje će sve karte baciti na Kup, i to nam otežava situaciju. Prije sezone zadali smo si cilj da pokušamo osvojiti dvostruku krunu. Tako ulazimo i u ova dva susreta i dat ćemo maksimum kako bismo prošli dalje, kazao je na konferenciji za medije pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković. Za Zrinjski ne mogu igrati vratar Pirić i Kajkut, koji su svojedobno za druge klubove nastupali u Kupu. Svi ostali nogometaši su u kombinacijama, pa tako i Blaić koji se oporavio. Pitanje je samo kako će struka raspodijeliti minutažu, s obzirom na to da je u subotu odigrana teška utakmica protiv Krupe, danas je na rasporedu susret sa Širokim Brijegom, dok je već za vikend na rasporedu susret protiv Mladosti.

- Svi ostali igrači su na raspolaganju. Nakon posljednjeg treninga odlučit ćemo tko će nastupiti. Već tri dana kasnije očekuje nas važna utakmica s ekipom Mladosti te moramo misliti i na to, dodao je Ivanković.

Teško je predvidjeti tko bi danas mogao izaći na teren. Do sada je Zrinjski igrao u Kupu s, uvjetno rečeno, “drugom postavom”. Ipak, teško je očekivati kako će to ovaj put biti postava bez igrača koji su igrali protiv Krupe. Jedan od onih koji bi se trebao naći u početnoj postavi je Ognjen Todorović.

- Znamo naše ciljeve, a to su osvajanje prvenstva i Kupa. Ovaj derbi uvijek donosi tešku utakmicu, ali mislim kako smo u ovom trenutku kvalitetniji od Širokog i da ćemo slaviti pobjedu, kazao je Todorović te dodao:

- Moje mišljenje je kako će se Široki u Mostaru postaviti malo povučenije i pokušati ostvariti što povoljniji rezultat pred uzvrat.

Tribine i teren

Teren vjerojatno neće biti pretjerano kvalitetan za ovu utakmicu. Svi se nadaju buri koja bi ga malo posušila.

Zrinjski s ozbiljnim ambicijama juriša na obje fronte u ovoj sezoni. Realno, Mostarci i mogu osvojiti prvenstvo i Kup, ali ono što ovoj momčadi u ovom trenutku nedostaje je masovnija podrška u gradu na Neretvi.

Izuzetak su tome jedno oni najvatreniji navijači Ultrasi. Oni su u respektabilnom broju prisutni na svim domaćim i gostujućim utakmicama. Zapadna tribina je puno slabije posjećena. Upitan kako ocjenjuje masovnost na tribinama Zrinjskog, Todorović je diplomatski izjavio:

- Ultrasi su uvijek bili naš 12. igrač, a i ukupno možemo biti zadovoljni i podrškom koju imamo s tribina - kazao je Todorović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije