Nogometni centar

U Međugorju bruse formu za nastavak sezone

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
27.01.2017.
u 10:00

Brojni premijerligaši nalaze se na pripremama u Međugorju. Marijansko svetište postalo je omiljena baza za zimske pripreme bh. klubova.

Idealni vremenski uvjeti

Šesti dan priprema Zrinjskog u Međugorju prošao je u igri posjeda lopte, transformaciji, ofenzivi i defanzivi. Inače, i jučer je u Međugorju bilo sunčano sa slabom burom, ali za pripreme takvo vrijeme je idealno, ističe strateg plemića Ivica Barbarić. Bek Zrinjskog Zvonimir Blaić, nakon dvije godine igranja u Zrinjskom, otišao je šest mjeseci u Češku, ali se ponovno vratio u Zrinjski i potpisao je ugovor.

- Super mi je u Zrinjskom. Dobra je ovo momčad, dobro se radi na treninzima. Došao je novi trener, pred svima nama su nova dokazivanja. Velika je konkurencija i treninzi su zanimljivi. Dobra smo klapa. Zrinjski mi je kao drugi dom i nadam se kako ću u ovom klubu biti dulje nego što sam potpisao. Bio sam dio momčadi koja je osvojila naslov prošle godine. Sada smo ponovno prvi i cilj nam je osvojiti naslov te se nadam kako ćemo ga i ove godine osvojiti i obraniti prošlogodišnji. Najvažnije je da u novu polusezonu uđemo svi spremni i zdravi, kazao je u razgovoru za Večernjak Zvonimir Blaić.

I vratar Krešimir Bandić je u Zrinjskom od svoje šeste godine, prošao je sve vrste kluba. Proveo je cijelu svoju karijeru u HŠK Zrinjski, punih 15 godina. Mijenjali su se vratari, ali Bandić još nije dobio pravu priliku.

- Tri su nas dobra vratara. Jedan uvijek brani. Na nama je trenirati i dokazivati se, pa tko dobije priliku, neka mu bude sa srećom. Otkad smo došli u Međugorje, vrijeme nas dobro prati. Imamo tri vrlo dobra terena za vježbanje, tako da se ni o čemu ne trebamo brinuti. Što se tiče ambicija, nadamo se kako ćemo osvojiti dvostruku krunu, naslov prvaka i Kup - istaknuo je Krešimir Bandić.

Vrlo je važno za ovu fazu priprema da je kompletan igrački kadar na raspolaganju treneru Ivici Barbariću. Svi su, dakle, zdravi i maksimalno angažirani te vrlo ozbiljni u ispunjavanju zadataka koji su pred njih postavljeni..Plemići uspješno odrađuju sve planirane zadatke. Prijateljska utakmica s Neretvom iz Metkovića zakazana je za nedjelju u 13 sati na igralištu Sportskog centra u Međugorju.

Ostali klubovi

Zrinjski nije jedini premijerligaški klub koji se priprema u Međugorju. Prije četiri dana u Međugorje na pripreme stigao je i Željezničar. Na pripreme je trener Slavko Petrović doveo 23 nogometaša. Sarajevski plavi 28. siječnja odigrat će prijateljski susret s Čapljinom u Međugorju. Nakon Međugorja putuju u Tursku, odnosno u Antalyju.

Na treninzima u Međugorju je i Sloboda. Tuzlaci su u Međugorje na pripreme došli u nedjelju, a u subotu će odigrati prijateljsku utakmicu s Pločama. Trener Vlado Jagodić izuzetno je zadovoljan vremenom, pripremama i osobljem u Međugorju te raspolaže s 29 igrača. I oni nakon Međugorja idu u Tursku iako su prvotno trebali ići u Crnu Goru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije