U nedjelju, 12. studenog, natjecanje u profesionalnom obaranju ruke u Širokom Brijegu

U konkurenciji i višestruki prvak Hrvatske, trener prvaka svijeta

10.11.2023.
u 12:47

Sve spremno za natjecanje u profesionalnom obaranju ruke, što će se u nedjelju, 12. studenoga, s početkom u 12 sati, održati u kinu Borak u Širokom Brijegu. Ovo je četvrto, službeno drugo, natjecanje u ovom sve popularnijem sportu u organizaciji kluba za obaranje ruke “Široki”. Bit će upriličeni super-mečevi i borbe u apsolutnoj (open) kategoriji.  Organizator Ivan Zovko kaže:

- Svake godine podižemo ljestvicu na višu razinu,tako i ove. Pobjednici super mečeva dobit će medalje, a pobjednici apsolutne ili open kategorije novčane nagrade i pehare.Kako u svijetu tako i kod nas sve popularniji sport s posebnim će se zanimanjem pratiti nadmetanja open-klase desne ruke, u kojoj će se pobjednici super-mečeva međusobno boriti za ukupnog pobjednika natjecanja, te po prvi put na našem prostoru za novčanu nagradu i pehar. No, osigurane su novčane nagrade i pehari za drugo i treće mjesto. Ove godine dolaze nam sportaši obarači iz četiri države i 34 grada, među kojima ima višestrukih državnih prvaka,osvajača svjetskih i europskih prvenstava i kupova te brojnih drugih turnira po Europi i svijetu. Najzvučnija imena među njima su Andrija Šimić, višestruki prvak Hrvatske, dva puta vice-prvak Europe, osvajač četiri medalje sa svjetskih kupova. Šimić je i trener trenutno najjačeg obarača na svijetu Rina Mašića koji je pobijedio prošle godine u Širokom Brijegu. 

Na ovo širokobriješko natjecanje stiže I Josip Poleš, višestruki prvak Hrvatske, dugo godina neporažen na lijevu ruku,osvajač mnogih svjetskih i europskih medalja i domaćih natjecanja u obaranju ruke. Dolazi i Matej Zidarić koji je šest puta bio prvak Slovenije, kao I Mubekir Zilić, pobjednik nekoliko regionalnih profesionalnih turnira, među kojima i dva pute u super-meču u Širokom Brijegu. Natjecat će se i  Ivan Čarić, Nermin Nazdrajić, Dean Lenče, Sebastian Mašić, Branimir Glavaš, Denis Špoljarić te mnogi drugi.Glavni sudac bit će Zagrepčanin Ivan Dogan koji ima licencu i sudi mnoga svjetska i europska natjecanja u obaranju ruke.

Zovko se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos  da ovo natjecanje bude na vrhunskoj razini. Nakon natjecanja nastavit će se tradicionalno druženje natjecatelja i ljubitelja ovog sporta u Focus baru u Širokom Brijegu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije