derbi širokog i zrinjskog

U igru se vraćaju Kvesić, Pamić i Jurić

19.04.2019.
u 07:12

Iako je Zrinjski pred vratima Pecare, još uvijek mnogi u klubu i oko kluba pričaju o nedjelji na Koševu i utakmici protiv Sarajeva (0:0). Na “jelovniku” su dvije teme - perfidno i navijačko suđenje Dragana Petrovića i neprijateljsko ozračje u gledalištu na Koševu, kao i ponašanje pojedinih igrača i čelnika Sarajeva, posebice Emira Hodžića, predstavnika kluba, i nogometaša Mersudina Ahmetovića.

Neprijateljstvo

- Bio sam u gledalištu, sve vidio i čuo. Toliko neprijateljstva, primitivizma, šovinističkih uvreda i uzvika protiv “Lištičana, ustaša, ubojica”, i čega sve ne, nisam dosad nikada vidio na jednoj sportskoj priredbi. Da se onako urlikalo i vrijeđalo na Pecari, sigurno bi se podigli Savez, politika, mediji, udruge. Ovako ništa, jer očito nije isti tretman kao onih koji naprave svinjariju na drugim stadionima. U jednom trenutku jedan je nasilnik utrčao na travnjak. A ni sudac Perović, ni delegat, ni itko od službenih osoba nije trepnuo. Petrović je morao prekinuti utakmicu, ali to mu nije palo na pamet. Kao što nije ni opomenuo Hadžića kad je došao pred trenersku klupu Širokoga i htio nasrnuti na trenera Gocu Sedloskog. Po završetku utakmice Sedloskog je pokušao napasti i razjareni igrač Sarajeva Mersudin Ahmetović. Jedva su ga zaustavili igrači Širokoga i suigrači. I to je prošlo bez isključenja ili opomene - rekao nam je jedan Širokobriježanin koji je bio na Koševu.

“Posebna” analiza

Posebna je priča suđenje Petrovića, još “posebnija” TV analiza suđenja Dragana Banjca. Igrači i stručni stožer ipak su izvan ovih događanja. Treniraju, liječe brojne ozljede, pripremaju se za subotu i Zrinjski:

- U srijedu smo imali dva treninga. Na jutarnjem su radili svi igrači, poslijepodne samo oni koji nisu igrali protiv Sarajeva. Zrinjski je jaka momčad, društvo koje zna što hoće. Odlično se poznajemo, teško jedni drugima nešto možemo sakriti. Bit će zanimljiva i važna utakmica. Nažalost, Dino Ćorić neće igrati zbog crvenoga kartona, Ante Hrkać je ozlijeđen - kaže pomoćni trener Aleksandar Vlaho, koji je vodio trening na Blatu.

Marko Perković na Koševu ne samo što nije igrao, nije ga bilo ni na klupi:

- Iznenada me napala neka viroza. Srećom, to je prošlo, sad već treniram normalno - rekao nam je Perković. Fizioterapeut Dragan Mijatović bio je zadovoljan da su se treninzima vratili Josip Kvesić, Zvonko Pamić i Stipe Jurić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije