Cheerleading

U HPK Široki nadaju se medalji i u Berlinu

09.12.2015.
u 07:00

Hrvatski plesni klub Široki predstavljat će BiH na Europskom cheerleading turniru koji će se 19. prosinca održati u Berlinu. Na turniru sudjeluje 18 država i više od 4000 natjecatelja.

- Predstavljat ćemo BiH u čak devet disciplina. Hrvatski plesni klub Široki i ove je godine obranio All Star titulu BiH, naslov sveukupnih pobjednika cheerleading prvenstva. Sudjelovali smo i u SAD-u na Svjetskom cheerleading prvenstvu te osvojili odlično 13. i 16. mjesto, što je BiH donijelo punopravno članstvo u Svjetskom cheerleading savezu - kazala je Nikolina Čolak, glavna trenerica HPK Široki, koja je dodala kako su se sve dobi po tri puta tjedno u dvorani na Pecari, te u školskoj dvorani u širokobriješkoj Gimnaziji pripremali za ovo prestižno natjecanje.

Ovo je značajno sportsko postignuće kluba i čitave BiH u sportu za koji traju pregovori o ulasku na Olimpijske igre.

Širokobriješke cheerleadersice prošle su godine u Parizu osvojile dvije brončane medalje pa se s pravom nadaju medalji i ove godine.

- Pripreme za ovogodišnji europski turnir počele smo još u kolovozu, želimo ostvariti što bolji rezultat, nadamo se i medalji. Nakon Berlina slijedi nam kratka stanka, a početkom 2016. godine krećemo s pripremama za državno prvenstvo koje će se u ožujku održati u Grudama - dodala je Nikolina Čolak.

Inače, HPK Široki trenutačno ima oko 70 članova, a bilo bi ih sigurno i više, ali zbog skromnih uvjeta u klubu nisu u mogućnosti primiti sve zainteresirane. (

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije