Memorijal ‘Andrija Anković’

U finalu turnira Zrinjski i Gorica, za treće mjesto bore se Hajduk i GOŠK

12.02.2017.
u 07:00

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Donko Jović uime Vlade HNŽ-a i premijera Nevenka Hercega, glavnih pokrovitelja, otvorio je emorijalni turnir “Andrija Anković” u Gabeli. Jović je sudionicima poželio fer i sportsku borbu bez ozljeda. U uvodnom dijelu u spomen na Peru Pavlovića, dugogodišnjeg predsjednika NK GOŠK, minutom šutnje prisutni su mu odali počast. Vrijedi istaknuti kako je odlukom Upravnog odbora NK GOŠK, od 6. veljače nogometni stadion Podavala preimenovan u stadion Perica - Pero Pavlović.

Predstavnici Hajduka, odnosno kapetan Zvonimir Milić, položili su cvijeće ispod biste Andrije Ankovića na ulazu na nogometni teren u Gabeli. Za organizatore je otvaranje 27. nogometnog turnira memorijal “Andrija Anković” bilo kako se samo poželjeti može.

Uzbudljivo od početka

Za veljaču prekrasan sunčan dan i dva lijepa pogotka u uvodnim minutama prve utakmice. Igrala se 10. minuta susreta između Hajduka i Zrinjskog kada je Nicholas Llanos odlično probio desnu stranu i ušao u 16-erac, vratar Pirić krenuo je na centaršut, a on je prekrasnim lobom pogodio mrežu. Već u 13. minuti uzvratio je lijepim pogotkom Miloš Filipović. Nakon dosuđenog slobodnog udarca, na 22-23 metra, Filipović je uspio prebaciti živi zid i pogoditi suprotni kut vratara Gujića. Dvije minute poslije Zrinjski je bio u lijepoj prilici, poslije kombinacije napadačkog reda Toni Jović s oko 25 metara uputio je izvrstan šut, međutim, lopta se doslovce provukla pored vratnice. Nakon toga igra se primirila, s obje strane bilo je nekoliko poluprilika, a onda je u 27. minuti zaprijetio Hajduk. Pirić i Katanec su nespretno blokirali Jandreka, ali Splićani nisu iskoristili indirektni udarac 7-8 metara od vratara Zrinjskog. Tri minute poslije Jandrek ponovno prijeti po desnoj strani, prolazi dvojicu igrača Zrinjskog, čija je obrana bila prisiljena srušiti ga, nakon čega slijedi slabo izvođenje slobodnog udarca. Drugi dio utakmice bolje su, unatoč terenskoj premoći Zrinjskog, otvorili nogometaši Hajduka, koji su u 3 navrata bili u vrlo izglednim prilikama. Najprije Llanos, pa Rapaić dva puta. Susret je odlučen u 76. minuti kada je sudac Paradžik opravdano pokazao na bijelu točku, poslije starta dvojice Hajdukovih igrača na Stojkića.

Precizan izvođač s 11 metara bio je Jasmin Mešanović. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao tako da je Zrinjski prvi finalist Ankovićeva memorijala.

Gorica preko jedanaesteraca

Zahvaljujući odličnoj završnici protiv GOŠK-a, Gorica se plasirala u finale turnira u Gabeli. Pobjednika su odlučivali jedanaesterci, pri čemu se iskazao drugi vratar Gorice Lovro Jurić koji je obranio dva zadnja jedanaesterca GOŠK-a, udarce Ereiza i Ankovića. Druga polufinalna utakmica bila je vrlo borbena, igralo se kao za bodove. GOŠK je došao u vodstvo u 33. minuti lijepim pogotkom Čolića s više od 30 metara. Kada je u 52. minuti poduzetni Ereiz povisio na 2:0, mnogi su domaćine vidjeli u finalu.

Preokret je unio igrač Goričana Matošević, koji je dva puta izigrao domaću obranu, nakon čega je sudac Musa, oba puta, pokazao na bijelu točku.

Precizni izvođači bili su Španja u 57. i Pejić u 80. minuti. Gabeljani su od 67. minute igrali s igračem manje jer je poslije drugog žutog kartona igru morao napustiti Matej Senić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?