Marko Ramljak

U dvjema državama u dvije godine - 2 naslova

27.05.2018.
u 12:17

Marko Ramljak jedan je od najzaslužnijih košarkaša za prvi naslov prvaka BiH koji je osvojio Zrinjski. Rođeni Posušanin potječe od najkošarkaškije sportske obitelji iz koje su još dva brata igrala ili igraju košarku. Najstariji Tomislav preko Posušja stigao je u Široki za koji je vrlo uspješno nastupao u ABA ligi. Rano je prestao s aktivnim igranjem, ali ubrzo poslije njega stigli su mlađi Ivan, pa potom najmlađi Marko. I njihov otac Miroslav – Čarli svojedobno je bio košarkaš, a svoju ljubav prema tom sportu prenio je i na svoju djecu. Ivan je preko Posušja, Širokog i Zadra stigao u Cedevitu i reprezentaciju Hrvatske, a Marko nakon šest godina igranja za Zadar stigao je do naslova s Cedevitom, postao povremeni hrvatski reprezentativac, a ubrzo pristupio Zrinjskom i u prvenstvu BiH Mostarcima dao veliki doprinos u osvajanju naslova.

- Moramo biti zadovoljni sveukupnom izvedbom svih igrača, iako sam u nekim utakmicama sezone bivao prepasivan. Ako bi sadašnja momčad ostala na okupu, mogla bi pružiti još više. Moram naglasiti da velike zasluge za sve što je Zrinjski postigao pripadaju i našem kapetanu Vedranu Princu koji je zbog ozljede propustio posljednje utakmice, ali njegov utjecaj na momčad bio je velik, čak i kada je bio ozlijeđen - istaknuo je dvadesetpetogodišnji košarkaš.

U dvjema posljednjim sezonama s dvama klubovima osvojili ste naslov prvaka, najprije s Cedevitom, pa potom sa Zrinjskim?

- Drago mi je i ponosan sam što sam povezao dva naslova prvaka u dvjema državama i moram priznati da mi je ovaj draži, zbog same momčadi, a i zbog toga što nismo bili favoriti ili je bar takvo ozračje bilo.

Koji su vam planovi za sljedeću sezonu?

- Za sljedeću sezonu još ne znam ništa. Samo neka bude zdravlja, a onda ne sumnjam da će ići još bolje.

Je li vam jedna od želja igrati s bratom u momčadi i u reprezentaciji Hrvatske?

- Reprezentacija je uvijek želja i cilj, vjerojatno veća nego igrati s bratom - uz osmijeh govori Marko te dodaje: - Možda bude i oboje, tko zna. Nadam se, gdje god budem igrao, da ću opet biti u zdravoj i ambicioznoj sredini. Želim da Zrinjski nastavi rasti kao klub, nebitno sa mnom ili bez mene - zaključio je košarkaš koji je imao uspješnu sezonu u Zrinjskom i kome pripadaju velike zasluge za prvi i povijesni naslov košarkaškog prvaka BiH koji je stigao u Mostar. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?