Druga nogometna liga

U desetom kolu osma pobjeda Posušja

31.10.2018.
u 08:11

U 10. kolu opet golijada, svojstvena drugoligašima Juga. U sedam utakmica strijelci su zabili 31 gol (4,42 po susretu). Prosjek bi bio i veći (5,16 po susretu), ako ne bismo računali “besplodni” susret na Elić luci, gdje su Grude u derbiju začelja protiv Kamešnice odigrale 0:0. I s takvim rezultatom, Gruđani i Podhumljani potisnuli su iza sebe Stolac, koji je u gostima kod Tomislava doživio tešku “havariju” – poražen je 0:7 (Stipić 2, Tadić 2, Zrinušić, Bandić i Bošković ag).

Uvjerljivi Posušaci

Posušje je, pak, iako bez strijelca Jure Glavine, na Mokrom docu lako svladalo Bjelopoljac 4:1. Već u 3. minuti domaćin je imao 2:0 (Vištica, Begić) pa su do odmora su Crnogorac i Mandurić udvostručili rezultat. Tek u 2. poluvremenu gosti su došli do daha i zabili počasni pogodak (Brekalo). Klis je učvrstio drugo mjesto nakon visoke 6:1 pobjede protiv Sloge, iako su gosti iz Uskoplja do 62. minute imali 1:0 (Gvozden). Onda su se naglo raspali, pa im je Klis do kraja “popunio” mrežu sa šest lopti (Hakalović 2, Kudra 2, Kozić i Terzić).

Preokret u Rodoču

Zanimljivo je bilo u Rodoču, gdje je Branitelj poveo autogolom Marka Jeličića, Rama izjednačila s 11. metara (Babić), a Bećirović u 3. minuti nadoknade zabio za 1:2 i usmjerio tri boda u Prozor... Na svojim je Zgonama Troglav 1918 bio uvjerljiv protiv Turbine (5:0), iako više od sat vremena nije bilo golova. Onda su redom pogađali: Duvnjak, Križan, Čačija, Bartulica i opet Čačija.

Neum se dugo mučio dok nije “načeo” Brotnjo (Konjevod – 11 m, 55. minuta). Za 2:0 i 3:0 zabijao je Lovrić, a Skoko je u 90. minuti postigao počasni pogodak za Čitlučane, koji su potpuno zaostali u borbi za prvo mjesto, iako su jedno vrijeme bili u konkurenciji.

POREDAK: Posušje 26, Klis 24, Rama 20, Brotnjo 19, Troglav 1918 18, Sloga i Neum po 17, Tomislav 14, Branitelj 12, Bjelopoljac 11, Turbina 5, Kamešnica, Grude i Stolac po 4

STRIJELCI: 10 golova – Glavina (Pos), Babić (Rama), Abazović (Sloga), 8 – Bunoza (Bra), 7 – Bajrić (Klis), 6 – Šimunović (Klis), Tadić (Tomislav), 5 –Čačija, Duvnjak, Čeko (Trog), Jazvin (Bje), Mi. Jeličić (Ra), Lovrić (Neum) •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?