Momčadi Josipa Pandže i sedma pobjeda u nizu

U derbiju 16. kola Lige 12 Kakanj pobijedio Široki i upisao prvi međusobni uspjeh od kada traju prvenstvena natjecanja u BiH

Kakanj
18.01.2016.
u 06:45

Košarkaši Kaknja u derbiju 16. kola pobijedili su 89:80 Široki i slavili po prvi put nad Širokim od kada traju prvenstvena natjecanja u BiH. Pobjeda Kaknja je više nego zaslužena i izborena je nakon bolje igre tijekom čitavog susreta. No, ipak presudna je bila prednost momčadi Josipa Pandže od 11 poena, stečena u prvoj četvrtini. Za 7. pobjedu u nizu zaslužna je čitava momčad Kaknja koja je s puno više htijenja ušla u susret. Ipak, u takvoj igri veći obol su dali Palavra, Merdanović, Dedić i Muflizović. Porazu Širokog presudila je loša organizacija igre koju su individualnim akcijama pokušavali nadomjestiti Novačić, Kovačević i Karačić. Nakon pobjede Pandžina momčad učvrstila se na 1. poziciji, dok se položaj Širokog nije mijenjao na četvrtoj, odnosno petoj poziciji jer su njegovi najbliži pratitelji Sloboda i Student doživjeli poraze. Laku pobjedu u ovom kolu ostvarila je Varda nadigravši Studenta, čime je sastav iz Višegrada za korak pobjegao s posljednjeg mjesta. Put do 10. pobjede s pola snage ostvario je Leotar pobijedivši uvjerljivo BN Basket. U pokušaju da se domogne 5. mjesta i nastavka natjecanja u Ligi 6 zakazali su igrači Slobode na gostovanju u Bijeljini kod Građanskog. Momčad Borisa Džidića dobro se držala samo tijekom prvoga dijela. U nastavku su posustali dopustivši domaćinu da ih pretekne i ostvari pobjedu koja im puno znači u borbi za ostanak. Spars je u rutinskoj igri pobijedio Bošnjaka i zajedno s Kaknjom ostao na 1. mjestu ligaške ljestvice. Rezultati 16. kola: Kakanj – Široki 89:80, Varda – Student 83:64, Leotar – BN Basket 95:79, Građanski – Sloboda 88:78, Spars – Bošnjak 80:68.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije