MNL MZ

U Čitluku će se natjecati 19 momčadi

30.06.2018.
u 08:15

Ovogodišnje 16. tradicionalno natjecanje u Malonogometnoj ligi mjesnih zajednica općine Čitluk počet će u ponedjeljak 9. srpnja. Odluka o tome donesena je na sastanku Natjecateljskog povjerenstva Športskog saveza Brotnja s predstavnicima mjesnih zajednica, koji je u četvrtak navečer održan u čitlučkom hotelu Brotnjo.

Iskusni voditelji turnira

Ovogodišnje natjecanje malonogometaša vodit će iskusni članovi Natjecateljskog povjerenstva MNL MZ općine Čitluk Damir Jerkić i Mario Čilić, a delegati na utakmicama bit će Ivan Musa - Ćiro i Nikica Pehar. Na sastanku je obznanjeno da se za ovogodišnje natjecanje prijavilo 19 momčadi koje su na sastanku, uz aktivno sudjelovanje predstavnika MZ, ždrijebom raspoređene u četiri natjecateljske skupine po sljedećem redoslijedu: U skupini A: 1. Biletići, 2. Potpolje, 3. Gornji Ograđenici, 4. Čitluk Selo i 5. Dobro Selo. U skupini B: 1. Dragićina, 2. Gornja Blatnica, 3. Gornji Hamzići, 4. Služanj i 5. Krehin Gradac. U skupini C: 1. Gradnići, 2. Donja Blatnica, 3. Paoča/Vidovići, 4. Donji Veliki Ograđenik i 5. Donji Hamzići. U skupini D : 1. Bijakovići, 2. Čalići, 3. Međugorje i 4. Tepčići. I ove godine susreti u prvom krugu natjecanja igrat će se po Bergerovu sustavu i jednokružnom bod-sustavu i principu “svatko sa svakim”, a susreti osmine finala i same završnice po kup-sustavu. Na sastanku je odlučeno da će se ovogodišnji susreti igrati svake večeri od ponedjeljka do četvrtka, s tim da će se svi susreti cijelog prvog tjedna igrati na jednom sportskom centru (u Donjim Hamzićima), drugog tjedna na drugom itd. To znači da će se natjecanje održavati samo na nekoliko najkvalitetnijih sportskih centara. Ovogodišnji MNL MZ općine Čitluk službeno će početi u ponedjeljak 9. srpnja na ŠC sv. Ivana u Donjim Hamzićima, a svečanost otvaranja održat će se te večeri u 21 sat, prije susreta između ekipa Potpolja i prošlogodišnjeg branitelja naslova Dobrog Sela.

Prusina izrazio zadovoljstvo

Sudionicima tog sastanka prigodnim se riječima obratio i Mile Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja, koji je izrazio zadovoljstvo što se posljednjih godina u Ligu MZ općine Čitluk uključuje sve više mladih igrača iz MZ, što pridonosi poboljšanju kvalitete tog prestižnog natjecanja. Kazao je kako su malonogometaši Međugorja čak četiri puta osvajali laskavi naslov pobjednika Lige Hercegovine, dok je momčad Dobrog Sela u toj ligi nastupala tri puta (lani osvojili treće mjesto), a ekipa Krehiha Graca jednom. Na sastanku se razgovaralo i o pozitivnim stranama natjecanja u MNL MZ općine Čitluk te mogućnostima unapređivanja. Treba istaknuti da je zanimanje Brotnjaka za ovogodišnje malonogometno natjecanje već sada prilično veliko pa se očekuje kako će svake večeri sve do 13. kolovoza, kada će se igrati finale, susrete Lige MZ Čitluka pratiti mnogo navijača. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije