Posušanin Tomislav Barišić potpisao za Celje

U Celju je odlično, želimo izboriti Europsku ligu

17.02.2017.
u 08:00

Tomislav Barišić, dvadesetčetverogodišnji nogometaš iz Posušja, karijeru će nastaviti u slovenskom prvoligašu Celju. Barišić je prošao omladinsku školu Dinama, a nastupao je i za Zagreb te U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Seniorski nogomet vodio ga je kroz Zagreb, Rudeš i mostarski Velež. Ima seniorskog iskustva pa mu se neće biti teško prilagoditi u Sloveniji. Celje je peta momčad slovenskog prvenstva. Bori se za Europu, a u nastavku prvenstva prvu utakmicu igra 26. veljače kada gostuje kod šestoplasiranog Kopera.

Organiziran klub

Celjani su na pripremama u Umagu. Barišić je grad vidio samo kratko kada je išao na liječnički pregled i potpisivanje ugovora, a momčadi se pridružio u Umagu. Tijekom zime u Posušju je trenirao s Damirom Ramljakom.

- Grad je mali i lijep, a ima i sve što je potrebno za ugodan boravak i život. Klub je super organiziran, odlično su me primili i jako sam zadovoljan, kazao je Barišić koji će u klubu trenirati s još dvojicom Hrvata. Tu su još Lovro Cvek i Lovre Čirjak. U klubu je velika konkurencija, ali Barišić je optimistično otišao na pripreme u Umag.

- Konkurencije ima i ne treba je se bojati. Konkurencija mi je, zapravo, samo poticaj da bolje radim te se nadam kako ću se izboriti za svoje mjesto, kazao nam je Barišić koji se dotaknuo i infrastrukture.

Preskočiti Goricu

- Razlika nije velika, samo sam čuo da su tereni i infrastruktura na višoj razini nego kod nas. U svakom pogledu, vidi se da je Europa, govori nam ovaj desni bočni koji s novim klubom tek treba i izboriti tu Europu na sportskom planu. - Imamo bod manje od Gorice koja je na četvrtom mjestu i drži tu poziciju koja vodi u Europu, ali ćemo napraviti sve da je preskočimo i izborimo nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone, zaključio je Barišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?